De Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Tijdens de klassiekerbijeenkomst op Pebble Beach in Californië stelt Mercedes-Benz een zeer bijzondere auto aan het publiek voor: de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet is een auto die een sensueel, emotioneel design koppelt aan innovatieve technologische conceptoplossingen en zodoende de ultieme luxe van de toekomst definieert. Tegelijkertijd is de tweezitter een eerbetoon aan de ‘automobiele haute couture’ van weleer: handgebouwde exclusieve Cabriolets. De Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet is geconcipeerd als elektroauto die een vermogen van 550 kW (750 pk) levert. De compacte accu in de voertuigbodem maakt een actieradius van meer dan 500 kilometer mogelijk volgens de NEDC-norm.

 

De bijna 6 meter lange Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet beschikt door zijn extreem lange motorkap en puristische, vloeiende lijnen over de klassieke proporties van het art deco-design. Tegelijkertijd interpreteert hij deze esthetische principes op een compleet nieuwe manier. De carrosserie beschikt over een sportief, langgerekt design dat wordt gekenmerkt door krachtige structurele elementen in combinatie met een scherpe karakterlijn. Deze lijn loopt over de gehele zijkant van de auto, van de grille naar de achterzijde. De nieuwe 24 inch lichtmetalen velgen zijn voorzien van centrale wielmoeren. Deze zijn uitgevoerd in de kleur roségoud en verwijzen daarmee naar de kleur waarin alle elektrische studiemodellen van Mercedes-Benz zijn uitgevoerd.

De Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet speelt in op de behoeften van de inzittenden en voorziet deze tijdig van de gewenste informatie en oplossingen. De user experience koppelt bovendien ultieme luxe aan intelligentie. Naast de touch only-bediening en het slimme navigatiesysteem, dat is gekoppeld aan de agenda van de bestuurder, beschikt dit model bijvoorbeeld ook over de Concierge-functie. Hiermee kan er tegen de concierge worden gepraat zonder van tevoren vastgelegde spraakcommando’s te gebruiken, zodat de bestuurder zijn aandacht volledig bij het verkeer kan houden.
De snellaadfunctie is ook visionair: dankzij gelijkstroomladen op basis van de CCS-standaard beschikt het systeem over een oplaadcapaciteit tot 350 kW. In slechts 5 minuten kan de accu worden bijgeladen voor een extra actieradius van circa 100 kilometer.