Chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot openen eigen restaurant

Na zeven jaar de keuken van Bord’Eau** in hotel De L’Europe bemand te hebben, verlaten Michelinchef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot hun vertrouwde keuken om een droom uit te laten komen: een eigen restaurant. Begin 2018 opent het duo Amsterdams eerste no-table-restaurant in een intiem pand aan de Amstel. Reserveren kan vanaf november.  ‘ In ons nieuwe restaurant zal de keuken letterlijk centraal staan. Gasten zitten aan een omringende bar, maar schuiven eigenlijk direct aan het aanrechtblad aan. We kennen dit concept op hoog niveau al in steden als New York en Hamburg, maar nog niet in Nederland’, legt Groot uit. ‘We willen contact maken. Producten laten zien, vertellen hoe een gerecht in elkaar zit, een beleving creëren.’ De naam en precieze locatie aan de Amstel worden binnenkort onthuld.