Roger Dubuis lanceert de Excalibur Blacklight

Roger Dubuis ontwerpt horloges voor mensen die zich graag onderscheiden: non-conformisten, met een smaak voor unieke designs. De Excalibur Blacklight voldoet daar bij uitstek aan, en kleur voert daarbij de boventoon. Ten eerste is het uurwerk transparant gemaakt en esthetisch zó ontworpen dat het om een driedimensionaal mechanisch kunstwerk lijkt te gaan. Dat gevoel wordt nog sterker wanneer het uurwerk onder uv-licht blauw licht uitstraalt. Dit effect ontstaat doordat in de Excalibur Blacklight, voor het eerst in de Haute Horlogerie, synthetische saffieren zijn verwerkt die deze eigenschap van nature hebben. Daarnaast is het uurwerk gevat in een lunette met voor elke minuut een fonkelende edelsteen, in alle kleuren van de regenboog. De kleuren komen terug in het binnenwerk, waarin overigens ook een ring van diamantjes verwerkt is. De Excalibur Blacklight komt in een beperkte uitgave van 28 stuks in wit goud, met een band van wit krokodillenleer. Prijs: 123.000 Euro.