Bestevaer 53, een zeewaardig aluminium motorjacht

Het Friese KM Yachtbuilders bouwt al 20 jaar aluminium zeilschepen. Met 65 custom-built schepen op naam hebben zij een ijzersterke reputatie opgebouwd in de zeilwereld, gebaseerd op compromisloos vakmanschap. En nu is het tijd deze reputatie uit te breiden naar de rest van de wereld: Onlangs werd de de Bestevaer 53 MY gelanceerd, een zeewaardig aluminium motorjacht van wereldklasse. Een tweede huis op het water voor jezelf, je kinderen en hun kinderen. Eenvoudig te navigeren en voorzien van het comfort van thuis zonder gebonden te zijn aan één plek: varen staat voor vrijheid en dat is actueler dan ooit. Koers zetten naar de ruige kustlijn van Noorwegen, naar Italië voor de Biënnale in Venetië of een weekendje langs bij je studerende zoon in Groningen: met dit motorjacht kan het allemaal.

In samenwerking met de ontwerpers van Dykstra Naval Architects in Amsterdam is de afgelopen jaren gewerkt aan het ontwerp.  Het uiterlijk van de Bestevaer 53 MY refereert aan klassieke last century motorjachten, uitgevoerd met de kennis en het comfort van nu. Het schip is circa 16 meter lang, 4,97 meter breed en kent een diepgang van slechts 1 meter. 
Het hoogwaardige Scandinavisch design-interieur van dit schip is gemaakt van geborsteld eiken en voorziet in alle comfort van thuis:

–           Een luxe keuken met vaatwasser, elektrische kookplaat, oven, Quooker kraan en koel-                  vriescombinatie;

–           Een grote lounge- en dining area inclusief 49” flatscreen TV;

–           Twee cabines, waarvan één voorzien van twee eenpersoonsbedden en een master                        bedroom met tweepersoonsbed;

–           Een eigen badkamer en toilet per cabine om maximale privacy te garanderen;

–           Airconditioning en centrale verwarming;

–           Wasmachine en

–           Eindeloos veel kast- en bergruimte, zowel binnen als buiten.