Louis Vuitton’s flagshipstore in Tokio

De Japanse studio Jun Aoki & Associates heeft voor Louis Vuitton een nieuwe  flagshipstore gecreëerd in het winkelgebied Ginza in Tokio met een golvende gevel en interieurs van architect Peter Marino. Deze golvende, parelmoerachtige gevel is gemaakt om het gebouw met 7 verdiepingen een moderne uitstraling te geven en de locatie van Ginza in de buurt van de baai van Tokio te weerspiegelen. “Poëtisch en toch speels; glinsterend en ritmisch. Eens een schiereiland dat zich uitstrekte in de Baai van Tokio, wordt deze suggestie van water overal uitgedrukt als gladde, golvende oppervlakken – van de glazen gevel die veranderende kleuren overbrengt tot de kenmerkende trap en armaturen.” De gevel was opgebouwd uit twee glaslagen die krommen en rimpelen als water, dat was bedekt met een dichroïsche film om een ​​parelmoerachtige kleur te creëren.