top of page

Chef Dennis Huwaë* keert terug naar de Jordaan met Daalder Atelier

Nieuw gerecht, nieuwe smaken, nieuw idee. INadat Huwaë en zijn team Daalder* vorige jaar verhuisden naar Amsterdam West, keert de Amsterdamse chef met zijn nieuwe restaurant terug naar het Jordanese café waar het allemaal begon. Het is het atelier waar hij onophoudelijk doorwerkt aan zijn meest creatieve menu ooit. En 36 gasten kijken en proeven mee.

Huwaë : ‘We verhuisden Daalder* om te laten zien dat fine-dining op hoog niveau niet gaat over wit tafellinnen en stijve bediening. Niet over ‘hoe het hoort’. Fine-dining is kleurrijk en eigen. Dat zie je aan de Postjesweg. Daar zoeken we met het team de grenzen op van wat een fine-dining-restaurant kan zijn. In het atelier willen we duwen tegen de grenzen van wat culinair mogelijk is.’

De Lindengracht 90 is dus het atelier van de chef. Toen Huwaë in 2015 Daalder overnam was er plek voor 64 gasten. In het atelier zijn dat er 36. ‘Dat was altijd mijn droom. Minder gasten, zodat je écht persoonlijk voor ze kan koken.’. En daarvoor stapt hij uit zijn vertrouwde keuken achter in het restaurant. Na een verbouwing is de marmeren bar voorin een plek geworden om te koken, zodat hij de hele avond met de gasten kan zijn. En direct hun reactie op nieuwe gerechten kan horen. www.daalderAmsterdam.nl.

Comments


bottom of page