top of page

GENÈVE: Lake LifeKosmopolitisch Genève, magnifiek gelegen aan de zuidwestpunt van Lac Léman (ofwel, Meer van Genève) en de oevers van de Rhône rivier, omgeven door de wit besneeuwde Alpen, is dé perfecte Zwitserse weekend break. En als je genoeg hebt van de superluxe hotels, toprestaurants, musea, stadstranden en (horloges) shoppen, ga je bootje varen om de rest van het meer te ontdekken.

Grote kans dat je deze schone, veilige, kleine wereldstad kent als geboorteplaats van het internationale Rode Kruis en het Paleis van de Verenigde Naties. En van de iconische 140 meter hoge Jet d’eau in de haven. Het beste uitzicht op de fontein heb je vanaf de Pâquis pier in het hart van de stad. Maar achter deze strakke façade zit veel meer.


DOELLOOS RONDDWALEN

Dwaal vanuit de gotische Saint Pierre kathedraal in de Oude Stad door de historische straten met bijzondere boetieks. Bezoek het indrukwekkende Rode Kruis museum, Musée d’art et d’histoire en Musée d’art Moderne et Contemporain (MAMCO). De uitgebreide collectie van het Patek Philippe Museum, met stukken uit de 16e eeuw, is een must voor horloge liefhebbers. Blaas even uit op een terras aan de oevers van de Rhône. En, een tragisch verhaal om nooit meer te vergeten als je over deze kades flaneert: op 10 september 1898 wandelde Sisi, keizerin Elisabeth van Oostenrijk, samen met haar hofdame vanuit hotel Beau-Rivage naar een stoomboot op het Meer van Genève. Waar het noodlot toesloeg in de vorm van een doorgedraaide Luigi Lucheni die haar met een vijl in haar hart stak. Sisi stierf kort daarna in haar Beau-Rivage suite.

Maar goed, logeren anno nu is fantastisch in Four Seasons Hôtel des Bergues. Boek ook een ultieme Doctor Burgener facial en lichaamsbehandeling in de serene Spa Mont Blanc gevolgd door een Japans fusion diner op het immens populaire dakterras van IZUMI, als je hier bent. Aan de overkant van de Pont du Mont-Blanc, waan je je terug in de tijd in het nostalgische Hôtel Métropole (sinds 1854). En, even buiten het centrum, zit je pal aan het water ook meer dan goed in La Résèrve Resort & Spa.

COUNTRYSIDE ESCAPE

In Genève is de natuur altijd dichtbij. Op de fiets ben je zó in het weelderige Parc des Eaux-Vives en het daarnaast gelegen stadstrand Baby Beach voor een frisse duik in het kristalheldere water. En in een half uur stevig doortrappen ben je op de zaterdagmarkt op Place du Marche in de bohemien buitenwijk Carouge. Doe hier een lange lunch op een dorpsplein en ga lekker ongegeneerd mensen kijken. Vanaf de Mont-Salève heb je het allermooiste uitzicht over de stad.

Of huur, net als wij, een oldtimer met chauffeur om het kanton Genève verder te verkennen. De wijngaarden rondom het Château du Crest uit de 13e eeuw, in Jussy, zijn bijzonder. Of je prikt een vorkje in het restaurant van Domaine de Châteauvieux van sterrenchef Philippe Chevrier, in Satigny. Slapen kan hier ook.

LAKE LIFE

Met de Swiss Travel Pass boemel je op je gemak in de trein richting Lausanne. Naar het exclusieve Beau-Rivage Palace, pal aan het glinsterende meer, als wij het voor het zeggen hebben. Na een zalig ontbijt op La Terrasse en een bezoekje aan Spa Cinq Monde, ben je klaar voor de idioot mooie Zwitserse Riviera.

Laten we er niet omheen draaien: de UNESCO Werelderfgoed Lavaux wijnregio is één van de redenen waarom wij zoveel van Zwitserland houden. Dus vanuit Lausanne stap je op de bonnefooi op de Belle Epoque Cruise richting Montreux. Onderweg doe je knusse dorpen aan als Ouchy, Lutry, Cully of Rivas. En hike je op je janboerenfluitjes door het prachtige landschap voor een proeverij bij de makers. Echt, dat is pure nostalgie.

WIJNEN, WIJNEN, WIJNEN Domaine Croix Duplex, van Simon en Maude Vogel, in Grandvaux moet je doen. Wat je ook niet mag missen zijn de biodynamische wijnen van Domaine Wannaz in Chenaux. Blijf hier ook slapen in een van de twee rustieke design suites, als je tijd hebt.
Comments


bottom of page