Restaurant 5&33 maakt plaats voor Portugese tweesterrenchef

Dit najaar brengt Henrique Sá Pessoa, de met twee Michelinsterren bekroonde Portugese chef-kok, zijn visie naar Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor het culinaire concept in het gloednieuwe restaurant van art'otel amsterdam welke dit najaar geopend zal worden.

Arca Amsterdam laat je kennismaken met culinair Portugal. Authentiek en toegankelijk met Portugese en Aziatische invloeden, altijd modern en soms met een twist. Zo weet Henrique de meest bijzondere traditionele gerechten om te zetten naar zijn eigen hand. Arca Amsterdam zal de handelsroutes van Portugal aanscherpen en sterke smaken en avontuurlijke kruiden naar Amsterdam brengen. Naast de wijnkaart heeft Henrique heerlijke cocktails ontwikkeld die uitstekend passen bij de kleine gerechten. Arca Amsterdam is een toegankelijk restaurant en bar, maar met kwaliteit van het allerhoogste niveau. Dankzij de unieke kaart van de hand van Henrique biedt Arca een nieuwe ervaring die Amsterdam nog niet kent.

Over Henrique Sá Pessoa Henrique Sá Pessoa is de derde chef-kok in de Portugese geschiedenis die twee Michelin-sterren bezit voor zijn restaurant Alma. Naast zijn kroonjuweel bezit Henrique ook het meer toegankelijke Portugees restaurant Tapisco en is hij de concept chef van Chiado, een Portugees restaurant met Aziatische invloeden in Macau. In Portugal is Henrique bij het grote publiek bekend door zijn optredens in de nationale kookshow: Ingrediente Secreto, zijn eigen show op 24Kitchen: COMTRADIÇÃO en heeft hij inmiddels zeven kookboeken op zijn naam staan. Hij won in 2005 de award chef-kok van het jaar en al snel volgden er meer. Om er een paar te noemen: GQ Chef van het jaar (2017), Time Out Top 20 restaurants in Lissabon en World’s 50 Best Discovery (Alma Restaurant).

Laatste nieuws