top of page

Sav & Økse is geboren uit liefde voor hout en Scandinavisch design

Sav & Økse is begonnen als antwoord op de vraag naar mooie en betaalbare tafels van massief hout. De collectie tafels is sindsdien gegroeid en uitgebreid met stoelen, banken, bureaus en kasten. Stuk voor stuk gebaseerd op de Scandinavische designtraditie. Hout is nog altijd een geliefd basismateriaal. De Deense woorden ‘sav’ en ‘økse’ betekenen namelijk ‘zaag’ en ‘bijl’ – de gereedschappen waarmee de creatie begint van iets moois en nieuws.

Functionaliteit en comfort staan hoog in het vaandel. In de collectie herken je de vele, verschillende facetten van Scandinavisch design. Van minimalistisch, ingetogen en strak tot meer uitgesproken of zelfs sculpturaal.

Wat ons betreft passen Sav & Økse meubels bij veel woonstijlen, of die nou Scandinavisch, vintage, romantisch, industrieel of basic is.. Al is het maar omdat je door de keuze in houtsoorten en afwerking er je eigen draai aan kunt geven. Bovendien zie je de verschillende kenmerken van Scandinavisch design terug in de gevarieerde collectie.

Comments


bottom of page