top of page

Schoenontwerper Amber Ambrose Aurèle @Paris Fashion Week

Amber Ambrose Aurèle staat bekend om haar visueel unieke werk en sky-high heels. Ze volgt geen trends, ze maakt schoenen sterk gebaseerd op concepten. Haar academische achtergrond maakt het onderzoek en ontwerpproces uniek. Met haar schoenontwerp verkent ze de grenzen tussen mode en kunst. Als ontwerper wil ze een brug slaan tussen kunst en mode in relatie met het menselijk lichaam.

Ze speelt met dualiteit, dit zie je terug in materialen, zachte, ronde of juist gladde materialen die een vrouwlijke connatatie hebben in combinatie met harde en vierkante materialen die een meer mannelijk gevoel geven.

Contrast is belangrijk, ook speelt ze met bedekken en verhullen van het lichaam. Vaak zie je in haar ontwerpen het contrast tussen vakmanschap & technologie gecombineerd met innovatie in het gebruik van duurzame materialen terug.

Dit resulteert in dat haar werk zowel wordt geëxposeerd in musea als wordt gepubliceerd door mode magazines over de hele wereld. Ook zoekt Amber actief samenwerkingen op, zo heeft ze meerdere exposities gecureerd samen met Liza Snook van het Virtual Shoe Museum en heeft ze haar nieuwste schoenen collectie geshowed tijdens Paris Fashion Week 2023 in samenwerking met modeontwerper Asquin.

Foto's: Sydney Korsse


Comentarios


bottom of page