top of page

5x Michelinster restaurants in Tokio waar ieders culinaire hart sneller van gaat kloppen

Wist je dat de Japanse hoofdstad Tokio de meeste Michelinster restaurants ter wereld heeft? De 15e verjaardag van de publicatie van de MICHELIN Guide Tokyo begin deze maand, erkent in totaal 432 restaurants, waaronder 12 drie Michelinsterren, 41 twee-sterren, 150 een-sterren, en 229 Bib Gourmands. In het totaal hebben 14 restaurants de Michelin Green Star ontvangen voor hun inzet op het gebied van duurzaamheid. Tokio staat aan de top van de wereldgastronomie en is de plek om wereldwijde trends te creëren.


1. Dineren op z’n Frans bij Crony

Ter ere van de heropening, onthulde het Franse restaurant Crony een geheel nieuw concept gericht op duurzaamheid. Chef Michihiro Haruta studeerde in verschillende landen en baseert zijn gerechten op de Franse keuken. Zijn kernwoorden zijn seizoensgebonden ingrediënten, minimalisme en kleurencombinaties en ook staan originaliteit en evolutie centraal in zijn keuken. Het restaurant maakt gebruik van duurzame zeevruchten waarbij onder andere jonge vis en bedreigde soorten worden vermeden om de rijkdommen van de zee te beschermen. Bekroond met 2 Michelinsterren en 1 Michelin Green Start, verdient Crony een plekje op ieders culinaire wishlist.


2. Proef de essentie van de Japanse keuken bij Kanda

Chef Hiroyuki Kanda begrijpt de essentie van de Japanse keuken als geen ander. In zijn kleine restaurant verwerkt Hiroyuki zijn innovatieve ideeën in het fantastische menu. Hij geeft zijn eigen unieke touch aan de gerechten, maar behoudt altijd het respect voor de natuurlijke smaken van de ingrediënten. Ook de oorsprong van die ingrediënten is van groot belang. Zo haalt de chef awabi en tai uit zijn geboorteplek Tokushima and maakt Kando gebruik van rijst die ze zelf verbouwen. De exceptionele culinaire ervaring die je hier beleeft is geprezen met 3 Michelinsterren.


3. De unieke keuken van Sorahana

Chef-kok Kanako Wakimoto is afgestudeerd als voedingsdeskundige en is vervolgens haar restaurant Sorahana begonnen. Tijdens haar studie leerde ze ingrediënten te respecteren en de natuurlijke smaken ervan te waarderen. Deze filosofie komt tot uiting in Sorahana. Neem bijvoorbeeld de sazae, die is gevangen in de buurt van het schiereiland Miura, waarbij de nadruk ligt op het aroma van nori en de zee. De zorgvuldig bereide gerechten creëren een bijzondere reis door de unieke keuken van Sorahana, dat dit jaar zijn eerste welverdiende Michelinster in de wacht wist te slepen.


4. Innovatieve satoyama cuisine bij Narisawa

Het thema van het restaurant Narisawa is gericht op de bossen waarin duurzaamheid en voedselveiligheid key zijn bij het bereiden van gerechten. Elk jaar worden er dunbevolkte bergdorpen bezocht om schoon te maken en bomen te planten. Volgens hen is het een plicht van een chef-kok om niet alleen voedsel te bereiden maar ook het ecosysteem van de wildernis in stand te houden. De 'innovatieve satoyama-keuken'; die men hier proeft laat gasten kennis maken met het landschap van Japan uit door middel van eten. Het uitstekende eten en duurzame gastronomie zijn goed voor 2 Michelin sterren en 1 Michelin Green Star.


5. Betoverende specialiteiten bij Joël Robuchon

Joël Robuchon is uitgeroepen tot de chef-kok van de 20e eeuw en de leider van de moderne Franse gastronomie, met een lange lijst van prestaties. In het gelijknamige restaurant in Tokio staat chef Kenichiro Sekiya aan het hoofd van de keuken, waar hij met zijn vele specialiteiten gasten keer op keer weet te betoveren. Het restaurant kent qua uitstraling en aankleding een chique sfeer, perfect voor een heerlijke avond uit. Joël Robuchon weet al 15 jaar op rij 3 Michelin sterren te behouden.

Kommentare


bottom of page