Recente artikelen

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het monument in volle glorie hersteld. Het WSHS - aangesloten bij Relais & Châteaux - opent in het voorjaar van 2021.


A unique hideaway

Slapen, eten, bewonderen, verwonderen én verrast worden; voor even – of wat langer – stap je de wereld van WSHS in en kijk je je ogen uit. Daar waar elke ruimte of object je een ander uniek verhaal vertelt. Het WSHS, oftewel het Weeshuis, is gevestigd in het cultureel kwartier van Gouda.


Hier laat je het dagelijkse leven achter je en laat je je pamperen - van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Een familieweekend met het hele gezin, quality-time met wie dan ook of de laatste nacht in je eentje voordat je je geliefde volmondig het ja-woord geeft; WSHS biedt een totaalbeleving voor iedereen. Het hotel is gelegen in het oudste stukje centrum van Gouda en is dus de ideale uitvalsbasis voor een rondje ‘ontdek je plekje’ in de historische binnenstad zelf of voor verschillende tripjes richting Utrecht, Den Haag, Rotterdam (alle binnen 25 minuten aan te rijden) en zelfs Amsterdam.

Fine dining en cocktails

Bij WSHS staan oog voor detail, kleine verrassingen en oprechte aandacht centraal en dus zal het je aan helemaal niets ontbreken. Het ondernemende echtpaar Sharon en Lennart van Gastel, het kloppende hart achter WSHS, opent dan ook niet alleen een hotel, maar eveneens een restaurant, een cocktailbar en een aantal spectaculaire ontvangstruimtes; allemaal onder één dak. Gastronomisch genieten aan onberispelijk wit tafellinnen vindt plaats in casual fine dining restaurant.


Het restaurant staat voor constant werken, het gebruik van topproducten, gulheid en een juiste prijs-kwaliteitverhouding. De keuken bruist, het vuur knettert en de bevlogenheid van het personeel werkt aanstekelijk. Je zit hier niet bij je buren op schoot, er is lucht! Een restaurant op dit niveau, met deze set-up, heeft een verhaal. Er wordt verteld over de geschiedenis, een nieuwe wijnstreek of een leuk detail – bij de gerechten en door het menu heen. Er spreekt hier een eenheid. En voor je het weet, staat de hele tafel vol met verfijnde gerechten gemaakt van lokale specialiteiten met alle een eigen verhaal. Simpel, maar veelbelovend; het maakt je nieuwsgierig naar wat er allemaal nog komen gaat.


Voordat je gaat slapen, wandel je nog even langs COCO, de gracieuze cocktailbar aan de overkant van de rustieke binnenplaats. Deze binnenplaats is het hart van het WSHS. Vanuit hier loop je van het ene verhaal het andere in en zijn alle ruimtes te betreden. Openslaande deuren, een pergola bezaaid met bloemen en een sfeervol terras - bovenal is het er betoverend mooi. De vele luiken op de binnenplaats sluiten; het is tijd voor de nacht. Sleeping on nature is wat je slaapplek je belooft. De bedden van COCO-MAT maken de droom compleet; wat zul je heerlijk slapen.


The Breakfast Bar

De volgende dag begeef je je naar de Regentenkamer, verreweg de mooiste ruimte van het hotel. Hier zien de regenten uit de 16e eeuw erop toe dat je in de watten gelegd wordt. Want heel uitgebreid ontbijten hoort bij een gelukzalig begin van de ochtend én zorgt voor plenty energie voor de rest van de dag.


Hysterisch historisch

In het pand huist een schat aan verhalen en dat zie je terug in het interieur – op een hele eigentijdse en eigenzinnige manier. Interieurarchitecte Judith van Mourik, onder andere bekend van het interieur voor Parc Broekhuizen, combineert luxe en design feilloos met verschillende historische parels zoals Gouds Plateel en weet zo een verrassend eclectisch geheel neer te zetten. Een zwart-wit ruitje matcht perfect met knallende muren en dat ene markante kunstobject combineert smaakvol met de messing koffiebar. De 25 hotelkamers, variërend van ruime familiekamers tot romantische getaways, hebben alle een eigen wow-factor en staan garant voor een onvergetelijke tijd. Met hier en daar een knipoog, een onverwachte wending en een goede dosis speelsheid, want het leven is al serieus genoeg. WSHS doet er dan ook alles aan je dat voor even te laten vergeten.


Het restaurant, de bar en het terras zijn niet alleen toegankelijk voor hotelgasten, maar voor iedereen die zich graag in de watten laat leggen. Heb je trouwplannen of andere feestelijkheden te vieren? Bij WSHS kun je ook terecht voor een picture-perfect bruiloft en vier je de fijne momenten van het leven. Meer informatie is te vinden. Meer informatie is te vinden op www.wshs.nl.


WSHS opent in het voorjaar van 2021. Het team achter WSHS vindt het buitengewoon bijzonder, dat zij zich als start-up mogen meten met de prestigieuze hotelcollectie van Relais & Châteaux. WSHS wordt als vijfde hotel in Nederland geplaatst in een verzameling luxueuze boutique hotels, resorts, villa’s en gastronomische restaurants die zich onderscheiden door uitmuntende kwaliteit en excellente service.

Na drie restaurants in Amsterdam en een vestiging in Utrecht is het tijd Londen te veroveren. Het populaire visrestaurant – in 2019 bekroond met een FSIN Excellence award – is te vinden in Soho en opent haar deuren begin augustus.

The Seafood Bar is een echt familiebedrijf. Padre de familia, Fons de Visscher, was 28 jaar lang een gepassioneerde visboer en had een bekende viswinkel in het Brabantse Helmond. Zijn kinderen Fleur, Eline en Pepijn waren al vanaf jongs af aan betrokken bij de viswinkel en creëerden daardoor eveneens een enorme feeling met het product. Een langgekoesterde droom van de familie was iedereen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met vis. In 2012 openden zij een eerste restaurant in de Van Baerlestraat en de rest is geschiedenis. Fleur de Visscher houdt zich bezig met de operationele kant en haar broer Pepijn neemt de zakelijke kant voor zijn rekening.


Overzees Casual, classy en een gezonde dosis Brabantse gastvrijheid; bij modern visrestaurant The Seafood Bar gaan hoogwaardige kwaliteit - in alle facetten – en toegankelijkheid feilloos samen. Al sinds de opening van het eerste restaurant in de Van Baerlestraat in 2012 regent het lovende reviews en vormen er zich rijen voor de ingang. Na vier succesvolle locaties in Nederland geopend te hebben, is het tijd voor een volgende, internationale move. ‘We zijn al jaren gek op Londen. De plannen zijn door de crisis een jaartje uitgesteld, maar dit is echt een droom die uitkomt.’ aldus familie De Visscher, het kloppende hart achter het populaire restaurant.

Ook in Londen kunnen gasten genieten van mooie, pure gerechten. Prachtige producten uit de zee die voor zichzelf spreken en niets extra’s nodig hebben. De zorgvuldig geselecteerde vis die The Seafood Bar gebruikt is duurzaam en zoveel als mogelijk lijngevangen. Visliefhebbers kunnen genieten van diverse fingerfood zoals krabkoekjes en vongole in witte wijn, hele en halve kreeften, maar ook fish and chips en uiteraard verschillende schaal- en schelpdieren. Echter, het meest gelieft is een drietal signature dishes: Mixed Grill met vis en schaaldieren van de bakplaat, een royale Fruits de Mer met verschillende schelpen en de populaire schaal met de mooiste oesters. Vergezeld van een uitstekende wijnkaart waarop voor ieder iets wils te vinden is.

Bruisend Soho The Seafood Bar is gevestigd op 77 Dean Street in het levendige Soho, in een prachtig Gregoriaans herenhuis dat dateert uit 1730, naast andere vooraanstaande zaken zoals Soho House en Barrafina. Het pand bestaat uit twee verdiepingen, waaronder een benedenverdieping die ooit dienstdeed als kluis. In totaal biedt de ruimte plek aan 190 gasten. Interieurarchitect Woodfever ontwierp voor The Seafood Bar een clean, maar elegant design en geeft het lichte interieur hier en daar een funky touch met enkele in het oog springende details zoals neon art work - het is niet lastig de frisse, zilte zeelucht er zelf bij te bedenken. Aan de voorzijde bevindt zich een klein, gezellig terras waar flaneren en mensen kijken straks aan de orde van de dag zal zijn.

The Seafood Bar London opent begin augustus en is elke dag geopend van 12.00 t/m 23.00 uur. Meer info is te vinden op de website van het restaurant.

Wil je de oorsprong van gin in een modern jasje proeven? In de Glorious Revolution (1688-1689) wist stadhouder Willem van Oranje-Nassau niet alleen de Engelse koning van zijn kroon te stoten, maar nam hij ook iets typisch Hollands mee naar het Britse eiland.


Jenever (op z’n Engels: Genever, al snel afgekort tot Dutch gin) werd dankzij al snel razend populair onder de Engelse bevolking. Meer dan drie eeuwen later blaast Gin 1689 het originele recept nieuw leven in. Het resultaat: de 1689 Dutch Dry Gin én de 1689 Queen Mary Pink Gin, een fruitige variant en de allereerste pink gin van Nederland.


Klik hier voor meer informatie

Laatste nieuws