top of page

Boutiquehotel De Witte Dame opentdeuren in het pittoreske Abcoude

Boutiquehotel De Witte Dame is niet te missen. Het statige, witte vrijstaande gebouw valt gelijk op als je Abcoude uitrijdt richting de polder. Het voormalige treinstation is onlangs verbouwd tot een weelderig en warm hotel en restaurant met een groot, zonnig terras. Een toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar een fijne plek voor een overnachting, lunch, borrel of diner of een geschikte plek voor een evenement of vergadering.

Het hotel telt tien luxe kamers in het pand en vier private lodges; ruime studio’s die half onder de grond liggen en uitkijken over de weilanden. De evenementenruimte bevindt zich eveneens op die plek, met uitzicht op het groen, Slot Abcoude en het dorpscentrum. Ideaal voor inspirerende workshops en brainstorms of romantische bruiloften. Alle kamers zijn ruim en met zorg ingericht. Er is veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen en warme kleuren en de inrichting en het comfort kregen alle aandacht. Zo staan er in iedere kamer andere meubels, hangen er vintage lampen en zorgen planten voor een huiselijke sfeer. Geen kamer is hetzelfde. De badkamers zijn ruim, het merendeel is uitgerust met een dubbele douche.


Laagdrempelig chic

De huiselijkheid, warmte en natuurlijke materialen zijn ook terug te vinden in de rest van het gebouw. Veel van het hout is afkomstig van oude treinwagons en het restaurant is laagdrempelig chic met een toegankelijke kaart. De gerechten die uit de keuken komen zijn ongecompliceerd en van hoog niveau. Denk aan een goede bouillabaisse, steak tartare, dorade met brandade, venkel en kokkels of huisgemaakte gnocchi met courgette, aubergine, salie en Parmezaanse kaas. Ook de wijnkaart is uitgebreid, met meerdere open wijnen en exclusieve flessen. Maar een portie bitterballen of een punt huisgemaakte taart bestellen op het terras na een lange fietstocht kan ook. Dat terras strekt zich uit van de zijkant tot de gehele voorkant van het gebouw en vangt de hele dag zon.


Comments


bottom of page