top of page

Citytrip: magisch Marrakesh

Marrakesh! Dan weet je dat het een compleet gekkenhuis is, als je er bent geweest. UNESCO- werelderfgoed en duizend jaar geschiedenis maken van de Medina van Marrakesh een waar openluchttheater dat bezoekers altijd weet te verbazen. Een extreem exotische stad, waar het bruisende leven van de Arabische souks wat wordt getemperd door het zwoele Afrikaanse ritme, werkelijk alles prikkelt alle zintuigen. Bewonder en verbaas je op het Djemaa El Fna plein dat al sinds mensenheugenis het bruisende middelpunt van de stad is. Maar wat nu als je klaar bent met die drukte en rust wil combineren met dat woelige Marrakesh? Wij hebben een gouden tip!


Twaalf kilometer buiten de hectiek, op ongeveer 20 minuten van die wervelende stad, vind je een bijzondere oase van luxe, stijl en rust. Genesteld in een prachtig landschap van 230 hectare palm-, olijf- en sinaasappelbomen, liggend in de schaduw van de met sneeuw bedekte toppen van het Atlasgebergte ligt het Fairmont Royal Palm, een avontuurlijk paradijs. Het resort bestaat uit een gebied met villa’s met daartussen het Fairmont Royal Palm hotel.

Bij de entree wordt al duidelijk waarom deze plek gekozen is. Het enorme raam in de lobby geeft een prachtig uitzicht op het indrukwekkende Atlasgebergte. Van de 134 kamers en private villa’s, moet je een keuze maken uit ‘Atlas view’ of ‘Garden view’. Het interieur kent een uitgesproken modern ontwerp, gecombineerd met traditionele Marokkaanse meubels. Hier is op geen enkele vloer, wand, stoel of andersoortig meubilair bezuinigd; alles ademt klasse en straalt exclusiviteit uit.

Luxe betekent natuurlijk ook ruimte, iets waar de kamers volledig aan voldoen. Een standaard kamer is al 70 m2 en een suite tikt de 126 m2 aan. En als je echt helemaal los wilt gaan met vrienden en familie, dan boek je de ‘Prince Villa’ van maar liefst 741 m2 met eigen zwembad, een prachtige tuin en.. een hamam. De inrichting van de kamers is in lijn met de rest van het hotel: stijlvol, maar pretentieloos. Alles is functioneel. Grote slaapkamer, inclusief ruim bed en een badkamer met een enorme inloopdouche en even groot bad. Alles is zo mooi afgewerkt dat je iedere keer meer en nieuwe details ziet, bijvoorbeeld de Marokkaanse tegeltjes op de zijkant van het bad.

Voor degenen die van golf houden, biedt het hotel ook een prachtige 18-holes golfbaan verspreid over 75 hectare groen. Je speelt dwars door de olijfvelden van het hotel heen. De baan is uitdagend genoeg voor zelfs de meest ervaren golfspelers, terwijl een zekere mate van toegankelijkheid behouden blijft, zodat beginners ook kunnen meespelen.

Om lekker te eten, hoef je het enorme terrein niet af. Ga lunchen bij de poolbar en in de avond kunt u kiezen tussen het authentieke Marokkaanse restaurant Al Aïn of het chique Franse restaurant Le Caravane. Dat er is gekozen voor de Franse keuken, is niet vreemd gezien de historie van het land.


Atlasgebergte Sneeuw in Marokko? Jazeker! In het Atlasgebergte. Het is het hoogste gebergte van Noord-Afrika en loopt diagonaal door het zuiden van Marokko, van de kust bij Agadir naar de grens met Algerije. Naast de witte toppen, zijn er ook veel traditionele Berber bergdorpjes, uitgestrekte steppes, prachtige rivieren en indrukwekkende valleien te vinden. Dat maakt het een aantrekkelijk landschap voor een wandeltocht in de zomer. Ook bergbeklimmers kunnen hier hun hart ophalen.

Komentarze


bottom of page