top of page

De ultieme relaxatie retreat voor lichaam en geest in Portugal

In deze uitzonderlijke tijd organiseert Corc Yoga ‘The Renewal’, een bijzondere retreat die doorgaat van 7 tot en met 13 oktober in het luxueuze viersterren ecoresort Ecorkhotel Évora, gelegen in de ongerepte streek van Alentejo in Portugal. Deelnemers kunnen zich ontspannen en terug helemaal opladen in een wondermooie omgeving met dagelijkse yoga, wellness workouts, meditatie, gezonde voeding en verschillende activiteiten om de prachtige regio te ontdekken en te beleven onder de begeleiding van experts. Zowel yoga fanaten als wie nieuwsgierig is om yoga te ontdekken, kunnen zich herbronnen en herconnecteren tijdens de luxe retreat die een ode is aan de pracht van kurk.

The Renewal

De focus van de retreat ligt op zelfzorg, ecologisch bewustzijn en de verbondenheid met de gelijkgestemde en inspirerende groep, samengebracht door The Renewal. Corc Yoga stelde hiervoor een team samen, dat zorgvuldig geselecteerd werd voor hun focus op het mentale welzijn. Het team bestaat uit professionele en gepassioneerde yoga instructeurs met verschillende specialisaties zoals onder andere Hatha Yoga, Yin Yoga en Ashtanga Vinyasa Yoga, sound healing experten en gereputeerde chef-koks. Naast workshops in groep rond voeding en de invloed van voeding op het mentale welzijn, Portugese kooklessen en een speciaal bereid culinair vegan diner, is er ook de mogelijkheid om aanvullende privé sessies te reserveren bij de verschillende experten. Zo kunnen deelnemers hun lichaam en geest verder voeden met privé yoga sessies, Ayurvedische consultaties of gepersonaliseerd voedingsadvies. Silvia Garcia Barnechea, voormalig Global Director van het Happiness Institute bij Coca-Cola en expert op het gebied van positief leiderschap en mentale gezondheid, zal als gastspreker een boeiende lezing geven over geluk, veerkracht en welzijn.

Een bijzondere aandacht binnen het programma gaat uit naar het beleven van Portugal en de prachtige streek rond Évora. Deelnemers worden ondergedompeld in de rijke geschiedenis van kurk tijdens een wandeling door de kurkbossen van een lokale kwekerij, proeven olijfolie op een bekroonde boerderij in Évora en beleven één van de mooiste stranden in Comporta. Ze brengen ook een bezoek aan de meest grootse kastelen van Alentejo en kunnen de lokale wijncultuur ontdekken tijdens een exclusieve wijnproeverij. Een dagelijkse shuttle service is voorzien naar de boeiende stad Évora, door Unesco erkend als werelderfgoed, dat slechts op een kwartiertje rijden ligt.

Ecorkhotel Évora

Als locatie voor The Renewal koos Corc Yoga voor het Ecorkhotel Évora dat vlot te bereiken is via de luchthaven van Lissabon. Het unieke kurkhotel is de eerste van zijn soort ter wereld en is prachtig gelegen in het ongerepte platteland van Alentejo, omgeven door hectaren kurkeiken en eeuwenoude olijfbomen. Het viersterren ecoresort verbindt luxe en duurzaamheid op een doordachte wijze en biedt een uitgestrekte infinity pool op het dakterras met een adembenemend uitzicht over de omgeving, een mooi binnenzwembad, een uitnodigende spa, als ook een sauna en een volledig uitgeruste fitnessruimte. De 56 ruime suites liggen verspreid in de schaduwrijke tuin en beschikken over een aparte leefruimte, een comfortabele slaapkamer en een heerlijk terras omgeven door lavendelstruiken, rozemarijn en olijfbomen. Het gecertificeerde ecohotel ademt rust en ruimte om volop te genieten van de unieke week.

Deelnemers aan The Renewal kunnen met een gerust gemoed herbronnen en ontspannen. De Portugese dienst voor toerisme heeft Ecorkhotel Évora het ‘Clean & Safe’ label toegekend. Alle veiligheidsmaatregelen worden er met de grootste zorg en precisie toegepast en voldoen aan de hoge eisen die het label stelt. Doordat de suites van het resort verspreid liggen in de tuin, hoeven gasten weinig gebruik te maken van gemeenschappelijke ruimtes. De ruime tuin waarborgt de veiligheid van social distancing zonder afbreuk te doen aan de vakantiebeleving.


Comentários


bottom of page