top of page

Een luxe familievakantie? Martinhal has it all!

Society World krijgt geregeld het verzoek of wij nog een goede tip weten voor een luxe reisbestemming die geschikt is voor het hele gezin. Er zijn namelijk genoeg ouders die zichzelf niet direct terugzien op een camping of een massaal all-in vakantieresort. Met beide is natuurlijk niets mis, maar hoe fijn zou het zijn als je je kan vasthouden aan de gemakken van een vijfsterrenhotel. De redactie van dit magazine kan zich volledig in deze gedachte herkennen en lieve luxe papa’s en mama’s van Nederland: wij presenteren jullie Martinhal Family Hotels & Resorts in Portugal!

De naam ‘Martinhal’ doet ons Nederlanders enigszins verbazen en de wenkbrauwen fronsen, een ‘hal’ klinkt natuurlijk niet al te aanlokkelijk en vijfsterren-achtig, maar voor de Portugezen is ‘Martinhal’ de bekende naam van een prachtig en uitgestrekt strand in de Algarve. Praia do Martinhal (dat klinkt al beter!) is vrij groot, het strekt zich uit over ongeveer 700 meter. Het zand op het strand is wit, fijn en zacht. Wist je dat het zand perfect is om zandkastelen te bouwen? Je kan het maar beter weten.

Van een resort in het beroemde Quinta do Lago, tot een locatie in het westelijke puntje van Sagres of in Cascais; Martinhal wordt geroemd om haar unieke familieconcept. In deze hotels is over alles goed nagedacht om vaders en moeders de rust te kunnen geven samen met de spruitjes die ook nog eens de tijd van hun leven hebben. Is it a dream? Nee, het bestaat echt!


De afgelopen jaren wordt Portugal steeds populairder als vakantiebestemming. Dit prachtige land is de thuisbasis van veel van de mooiste stranden van Europa. Dit in combinatie met een prachtig klimaat, ongerept landschap en bijzonder aardige mensen maakt het een feestje voor velen. Martinhal Family Hotels & Resorts heeft in Portugal vier verschillende locaties, waarbij ze stuk voor stuk luxe vakanties aanbiedt met familievriendelijke accommodaties, restaurants, bars en voorzieningen voor kinderen van bijzonder hoog niveau. De essentie van Martinhal is het samenbrengen van luxe, comfort, design en uitstekende service, van jong tot oud.

Laten we even beginnen bij die service: een week voor vertrek krijgen wij een ‘baby conciërge lijst’ opgestuurd. Of we even willen aangeven wat we allemaal nodig hebben: van een wipper tot een flessensterilisator of een draagzak, alles is mogelijk. Dat scheelt al veel gesjouw. Bij aankomst krijgen de kinderen gelijk een eigen rugzakje met speelgoed erin. Handig, ze worden direct vermaakt, terwijl wij gaan inchecken. Ons huis in het resort in Sagres is zeer ruim. Eigenlijk zoals het hele resort: ruimtelijk en relaxt. De inrichting is luxe, maar nog steeds wel met Portugees gevoel.


Tijd voor een duik in het zwembad, dat prachtig gelegen ligt met uitzicht over de zee. Ook hier veel ruimte, waardoor de kinderen gemakkelijk kunnen rondrennen zonder dat iedereen bovenop elkaar ligt. Direct naast het zwembad ligt het restaurant met ook een grote speeltuin erbij. Als ouder voel je gelijk: ‘hier is over nagedacht’. De logistiek is handig, veilig en overzichtelijk. Het is ook fijn om met gelijkgestemden te zijn; je hoeft je dus nooit opgelaten te voelen als je peuter een puberale aanval heeft en geen meter meer voor- of achteruit wil. Je herkent dat wel.

Hetzelfde geldt in het restaurant. Aan alle tafels tafelen gezinnen en het is gezellig druk. Wij schuiven aan en de ober komt gelijk aanzetten met een grote bak vól met speelgoed. Op het menu staan heerlijk gerechten van niveau, maar ook babypuree. Ja, alle ideeën komen absoluut door de eigenaren Chitra en Roman Stern, zelf ouders van 4 kinderen. Ze hebben Martinhal helemaal vormgegeven vanuit eigen ervaringen en wensen.


Wil je nou echt een dagje rust zonder de kinderen om je heen? Dat kan ook! Er is een ruime kinderopvang, zowel voor baby’s als voor de wat oudere kinderen. Ook zijn erzeer veel activiteiten om met het hele gezin te doen, als de kinderen iets ouder zijn. Tennissen bijvoorbeeld of padel spelen. Je kan ook golflessen nemen of samen ontspannen in de spa. Wat dacht je van een moeder-kind wellnessbehandeling? Er is trouwens ook een binnenzwembad, dat best prettig kan zijn op de iets frissere dagen.

Foto: Martinhal in Sagres


Na een paar dagen in Sagres, gaan wij op pad naar een ander resort van Martinhal. Deze bevindt in het Quinta do Lago resort, slechts 20 minuten rijden vanaf het vliegveld van Faro. Een ideale locatie! Quinta do Lago is een groot en chique resort waar enkele honderden privé villa’s, een aantal mooie hotels (o.a. Martinhal), een sportcampus en golfbanen hun plek hebben gevonden in het nationale park Ria Formosa. Een prachtig natuurreservaat pal aan de zee met lagoons, duinen en pijnboombossen. Elders in dit magazine een uitgebreid artikel over dit paradijsje.

Ook hier is weer aan alle faciliteiten gedacht: een kinderopvang, een winkeltje vol met kinderspullen, een zwembad inclusief peutergedeelte, een speeltuin direct naast het zwembad etc. De verblijven zijn stijlvol, en van alle gemakken voorzien, maar wel passend bij de Portugese omgeving.


Al naar gelang budget en groepsgrootte kan je bij Martinhal Quinta kiezen voor een townhouse of een luxe villa. Beide zijn met privé zwembad en volledig uitgerust om jouw en je familie te ontvangen. Het is op dit resort ook superleuk om lekker rond te gaan kijken bij de rest van de Quinta. Een paar zeer kindvriendelijke restaurants, Koko en The Shack, is een bezoek meer dan waard. Let wel op, het is allemaal nog best groot, dus een taxi raden wij zeker aan.

Helder lijkt ons: luxe op vakantie met kinderen is bij Martinhal absoluut mogelijk. Los van alle prachtige faciliteiten, geeft vooral de goed doordachte kindvriendelijke service een prettig gevoel. Hoe vaak ben je wel niet thuisgekomen en dat je na de vakantie eigenlijk weer op vakantie moet om bij te komen? Met 300 dagen zon per jaar en meer dan 100 stranden, is het geen wonder dat de Algarve zo'n perfecte gezinsvakantiebestemming is. Martinhal Quinta is een heerlijke uitvalsbasis om de 200 km lange kustlijn te verkennen en de vele schilderachtige steden en dorpen te leren kennen.

bottom of page