top of page

Een nieuw drijvend zwembad in de rivier in NYC

Zelfs de meest brutale New Yorkers zouden op de heetste dagen niet uit eigen beweging in de rivieren van de stad durven springen.

Een drijvend zwembad zou daar snel verandering in kunnen brengen wanneer het het rivierwater van de stad terugwint voor openbaar gebruik. +POOL heeft onlangs 16 miljoen dollar aan staats- en stadsfinanciering ontvangen om de eerste stedelijke, door rivieren geleverde zwemfaciliteit in de Verenigde Staten te creëren.

Deze zomer zal een 2.000 vierkante meter grote versie van het zwembad worden geïnstalleerd om te testen in een van de rivieren of baaien rond New York City (de exacte locatie is nog niet definitief), en als alles goed gaat, zou het zwembad kunnen zijn vanaf 2025 open voor het publiek.

Het plustekenvormige ontwerp van het zwembad is eigenlijk vier zwembaden in één: een kinderbad, een sportbad, een baantjesbad en een loungebad. Wanneer de secties worden gecombineerd, vormt het een zwembad van olympische lengte of wordt het opengesteld voor 9000 vierkante meter speelruimte.

“Gemeentezwembaden waren in de jaren twintig, dertig en veertig buitengewoon populair. Steden en dorpen in het hele land openden duizenden nieuwe zwembaden die tientallen miljoenen Amerikanen bedienden”, zegt Jeff Wiltse, auteur van Contested Waters: A Social History of Swimming Pools in America. “In 1933 was zwemmen net zo populair geworden als naar de film gaan. Kortom, zwembaden waren een integraal onderdeel van het soort leven dat Amerikanen wilden leiden.” Met dank aan Condé Nast Traveler.

 

Comments


bottom of page