top of page

Epices Roellinger x Peugeot design pepermolen

Al meer dan 210 jaar creëert, ontwerpt, ontwikkelt en produceert Peugeot Saveurs de onbetwistbare referentie is op vlak van peper-, zout- en koffiemolens.

De samenwerking met Epices Roellinger begon 18 jaar geleden. Voor de pepermelange ‘Poivres des Mondes’ werd de klassieke Peugeot-molen met lade destijds in een nieuw jasje gestoken door designer Sylvie Amar.

Zij is opnieuw aan de slag gegaan voor deze samenwerking. Aan elk detail is gedacht, van de chique vormgegeven zwengel tot de subtiel uitgeholde lade.

 

Liefde voor specerijen

De Franse liefde voor specerijen komt onder andere tot uiting in het gereedschap waarmee ze verwerkt worden in de keuken en op tafel. Voor het beste resultaat wordt een hoge kwaliteit peperkorrels gebruikt en is de maalgraad van de pepermolen van cruciaal belang. Bij deze molen kan de maalgraad met het stalen mechanisme en wieltje naar wens worden aangepast. Uit de lade kan gemakkelijk een snufje peper worden toegevoegd aan een gerecht.

“Wanneer ik een object ontwerp, zorg ik ervoor dat alle details de vijf zintuigen beroeren. Om dit historische model uit 1870 nieuw leven in te blazen als ode aan de pepers van de wereld, moest ik een object ontwerpen dat zowel iconisch was als geschikt voor dagelijks gebruik.” – Designer Sylvie Amar. De Roellinger pepermolen natuurlijk is verkrijgbaar voor € 84,90.

 

Comments


bottom of page