top of page

LEKKER Boats gaat los met een nieuw yacht: de LEKKER 44


Leimuiden, 6 juli 2022 – Botenbouwer LEKKER Boats breidt zijn vloot uit met een next level jacht: de LEKKER 44. Zwemmen op de Bahama's, op avontuur langs de Griekse eilanden, genieten van een romantisch diner met de lichtjes van de Adriatische kust op de achtergrond of de outdoor keuken in voor een gezellige familie bbq? Deze zeewaardige dayboat heeft een topsnelheid van meer dan 50 knopen (92 km/u) en is perfect om dagenlang mee op avontuur te gaan, ongeacht de weersomstandigheden. Dankzij het slimme en functionele design is er plek voor maar liefst zestien passagiers en vier slaapplekken. De LEKKER 44 staat voor een spontaan weekendje weg in je supersnelle, op maat gemaakte dayboat,’ stelt Meindert Wolfraad. ‘We draaien elke kilo om, zodat de boten minder verbruiken en zo snel mogelijk zijn. Daarbij wordt er goed nagedacht over elke vierkante centimeter van het design, voor maximaal gebruikscomfort en functionaliteit en hierdoor is de dayboat zowel man- als vrouwvriendelijk. Waarom zou je een 50-voeter kopen als je met de LEKKER 44 dezelfde ruimte hebt? En dankzij de strakke aluminium romp, varen onze boten over 100 jaar nog.’


Eén boot, drie versies De 44 wordt ontworpen en gebouwd in Nederland en is verkrijgbaar in drie verschillende configuraties: Sport, Adventure en Ultimate. Het lichtgewicht Sport-model is gericht op zestien buitenzitplaatsen en heeft een toilet. De Adventure heeft een ruime hut en is voorzien van twee slaapplekken en een ruime badkamer. De Ultimate heeft de grootste hut met vier slaapplaatsen die configureerbaar zijn naar een tafel. Zowel de boot zelf als het modulaire interieur van de 44 werd ontworpen in samenwerking met de sterk gevestigde naam binnen de superjachten; Cor de Rover.
Voor jou gebouwd Het herkenbare LEKKER-DNA van snelheid gecombineerd met oer-Hollandse gezelligheid vormt ook de basis van de 44 – veel power, een robuust en functioneel design en maximaal comfort. Met twee grote tafels achterin en een complete keuken is alles aanwezig voor een gezellige lunch of diner met familie en vrienden. Dankzij het modulaire design kun je de LEKKER 44 echt van jou maken. Ontwerp je eigen keuken, bepaalde grootte van de slaapkamer of voeg een badkamer toe. Je kunt zelfs een biertap laten installeren. Want waarom niet?

Wolfraad: ‘De LEKKER 44 is een echte old school Defender, met het uiterlijk van een traditionele Defender maar met de nieuwste technologie en de snelheid van een Porsche. Hij ontstond uit een behoefte aan meer ruimte en snelheid tijdens meerdaagse avonturen op internationale wateren. Er is aan alles gedacht: van bieropeners tot reddingsvesten. En heb je specifieke wensen? Vertel het ons en wij maken het mogelijk!


Smart by design LEKKER Boats staat bekend om haar snelle, exclusieve high-end boten met een functioneel, onderhoudsarm design, waarvan er maximaal 50 per jaar met de hand worden gebouwd. Dankzij het hoogwaardige Nederlandse laswerk, hoeven de boten niet geplamuurd te worden: in combinatie met de stevige stootrand zorgt dit voor een sterke, hufterproof binnen- en buitenkant, waarmee iedereen kan varen en aanleggen zonder stress. De boten zijn bovendien makkelijk schoon te maken, duurzaam en weerbestendig.


De 44 is ontworpen voor kapiteins met een gezonde behoefte aan adrenaline en een oog voor design, die geen concessies willen doen op het gebied van comfort,’ zegt Meindert Wolfraad, oprichter van LEKKER Boats. ‘De boten zijn custom built en we betrekken nieuwe booteigenaren nauw bij het bouwproces: alles is bespreekbaar. Denk bijvoorbeeld aan een massagestoel voor de kapitein, of een geïntegreerde barbecue in de buitenkeuken.’


Het avontuur begint hier! De LEKKER 44 wordt officieel gelanceerd tijdens het Cannes Cannes Yachting Festival 2022 en is daarna te bezichtigen in Fort Lauderdale, Genua, Monaco en Miami. De eerste LEKKER 44 zijn in aanbouw en zullen varen in Amsterdam, Cannes en Miami.
Specificaties van de 44 Topsnelheid: over 50 kts / meer dan 92 km/u Bereik: 800 km Lengte: 13,5 m / 44 ft Breedte: 4 m / 13 ft Motoren: Volvo Penta D6 – Sterndrive, optioneel Volvo Penta IPS of buitenboordmotoren Ontwerp: Cor de Rover Naval architect: De Vos/de Vries


Vraag hier de brochure aan.

Comments


bottom of page