top of page

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow

Rolls-Royce Motor Cars onthulde onlangs de Black Badge Wraith Black Arrow om het einde te markeren van de productie van een van de meest transformerende auto's in de geschiedenis van het merk. Dit Bespoke-meesterwerk, waarvan slechts 12 exemplaren wereldwijd zijn gemaakt, is ook de laatste V12-coupé die Rolls-Royce ooit zal maken, terwijl het merk zijn nieuwe elektrische tijdperk ingaat.

Deze laatste uitvoeringen is meteen ook de krachtigste Rolls-Royce in de geschiedenis.

Wraith, gelanceerd in 2013, is een van de belangrijkste en meest invloedrijke modellen die ooit in Goodwood is ontworpen en gebouwd. Meer prestatiegericht dan zijn voorgangers Phantom en Ghost, veranderde Wraith de perceptie van Rolls-Royce fundamenteel en bracht voor het eerst nieuwe, jongere klantengroepen naar het merk. De bredere culturele betekenis ervan wordt onderstreept door talloze verwijzingen naar de Wraith in muziek, film, kunst en mode.

Het interieur van Black Arrow is voorzien van een nieuwe materiaalsoort die speciaal voor de collectie is ontwikkeld. De armleuningen, delen van de stoelen, transmissietunnel, deurdetails, deurtassen en onderste dashboardpaneel zijn allemaal afgewerkt in 'Club Leather' - de grotere glans en de nog diepere zwarte kleur zorgen voor een subtiel contrast met het matte zwarte leer dat Rolls-Royce gebruikt.

De op maat gemaakte Starlight Headliner van Black Badge Wraith Black Arrow heeft de sfeer van een hemel in de nacht en bevat 2.117 'sterren' van glasvezel - het grootste aantal ooit toegepast in een Rolls-Royce. Alle zijn afzonderlijk met de hand gerangschikt en geven de Melkweg weer zoals gezien vanuit uitgestrekte open ruimtes.

Alle 12 auto's in de Black Badge Wraith Black Arrow Collection zijn toegewezen aan klanten over de hele wereld.

Comments


bottom of page