top of page

Solotentoonstelling fotograaf Bastiaan Woudt

In de solotentoonstelling Twist presenteert Museum Kranenburgh vanaf zaterdag 16 april studio- en reisfotografie van fotograaf Bastiaan Woudt. Twist is de eerste museale tentoonstelling van de in Bergen opgegroeide Woudt (1987) die de afgelopen jaren internationaal wist door te breken met onder meer zijn iconische en tijdloze zwart-wit portretten.

Naast zijn vrije werk maakt Woudt fotografie in opdracht voor tijdschriften als Britse Vogue Harper’s Bazaar, New York Magazine, Volkskrant Magazine en l’Officiel. Woudts fotografie was te zien tijdens toonaangevende fotografiebeurzen als Paris Photo, Photo London, Art Miami, Photo Shanghai, APAID New York en PAN Amsterdam en werd succesvol geveild bij onder meer Christie’s, Sotheby’s en Phillips.

Geïnspireerd door historische voorbeelden en met behulp van moderne digitale technieken roept Woudt sferen op van de traditionele analoge fotografie. Tegelijkertijd zijn zijn foto’s eigentijds en onbetwistbaar van zijn hand. Zijn portretten en reisfotografie gaan nadrukkelijk over vorm, structuur en materialiteit; toch liggen er heel verschillende werkprocessen aan ten grondslag.

Bastiaan Woudt - Twist omvat ca. vijfentwintig groot formaat werken afkomstig uit internationale collecties van galeries, particulieren en instellingen en is te zien t/m 18 september 2022.


Comments


bottom of page