top of page

The Macallan en Bentley Motors slaan handen ineen

Wat krijg je als twee toonaangevende merken elkaar vinden tijdens hun reis naar duurzaamheid? Een samenwerking om naar uit te kijken. Gisteravond is bekend gemaakt dat single malt whisky The Macallan en luxe automerk Bentley Motors hun kennis en kunde met elkaar delen om zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst. De samenwerking levert de komende jaren een breed scala aan projecten op, waaronder gezamenlijk ontwikkelde producten en evenementen.

Naast de bekendmaking van dit wereldwijde merkpartnerschap, is vandaag de nieuwe Hybrid Bentley onthuld. Bentley's voorzitter en Chief Executive, Adrian Hallmark: "Het transformeren van Bentley in 's werelds meest duurzame luxeautobedrijf, is een fascinerende reis. Ik ben verheugd om met The Macallan samen te werken aan een duurzamere toekomst. Onze merken delen dezelfde ethos. We hebben een passie voor uitzonderlijke kwaliteit, respect voor ambacht en een gezamenlijk streven naar duurzaamheid. Ik kijk uit naar het avontuur samen.” Het merk ondergaat nu de grootste transformatie in zijn 102 jaar oude geschiedenis met de introductie van zijn ambitieuze Bentley 100-duurzaamheidsstrategie.


Bij The Macallan zit duurzaamheid al sinds de oprichting in 1824 in het DNA verweven. Al bijna tweehonderd jaar is de natuur een belangrijk uitgangspunt voor het merk. De duurzaamheidsstrategie van het Whisky-merk bestaat onder andere uit het teruggeven aan gemeenschappen, milieuvriendelijke verpakkingen en samenwerken met duurzame leveranciers. Igor Boyadjian, Managing Director van The Macallan, ziet in deze samenwerking een kans om de opgedane kennis met elkaar te vergelijken om zo van elkaar te leren. “Een belangrijk aandachtspunt van het partnerschap is onze inzet voor een duurzamere toekomst. Het adembenemende natuurlijke landschap van The Macallan Estate is de perfecte plek om samen aan deze spannende en buitengewone reis te beginnen.”


Het streven van de distilleerderij is om toe te werken naar koolstofneutraliteit op The Macallan Estate in 2030, onderzoek naar inkoop van duurzame materialen en samenwerken met duurzame, lokale leveranciers. Het streeft ook naar een volledig elektrisch wagenpark voor personenauto's op The Macallan Estate in 2025. Na de aankondiging van het partnerschap met Bentley Motors, neemt het merk dit jaar twee hybride Bentley’s in ontvangst.

Comentarios


bottom of page