top of page

The Seafood Bar opent vestiging in Londen

Na drie restaurants in Amsterdam en een vestiging in Utrecht is het tijd Londen te veroveren. Het populaire visrestaurant – in 2019 bekroond met een FSIN Excellence award – is te vinden in Soho en opent haar deuren begin augustus.

The Seafood Bar is een echt familiebedrijf. Padre de familia, Fons de Visscher, was 28 jaar lang een gepassioneerde visboer en had een bekende viswinkel in het Brabantse Helmond. Zijn kinderen Fleur, Eline en Pepijn waren al vanaf jongs af aan betrokken bij de viswinkel en creëerden daardoor eveneens een enorme feeling met het product. Een langgekoesterde droom van de familie was iedereen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met vis. In 2012 openden zij een eerste restaurant in de Van Baerlestraat en de rest is geschiedenis. Fleur de Visscher houdt zich bezig met de operationele kant en haar broer Pepijn neemt de zakelijke kant voor zijn rekening.


Overzees Casual, classy en een gezonde dosis Brabantse gastvrijheid; bij modern visrestaurant The Seafood Bar gaan hoogwaardige kwaliteit - in alle facetten – en toegankelijkheid feilloos samen. Al sinds de opening van het eerste restaurant in de Van Baerlestraat in 2012 regent het lovende reviews en vormen er zich rijen voor de ingang. Na vier succesvolle locaties in Nederland geopend te hebben, is het tijd voor een volgende, internationale move. ‘We zijn al jaren gek op Londen. De plannen zijn door de crisis een jaartje uitgesteld, maar dit is echt een droom die uitkomt.’ aldus familie De Visscher, het kloppende hart achter het populaire restaurant.

Ook in Londen kunnen gasten genieten van mooie, pure gerechten. Prachtige producten uit de zee die voor zichzelf spreken en niets extra’s nodig hebben. De zorgvuldig geselecteerde vis die The Seafood Bar gebruikt is duurzaam en zoveel als mogelijk lijngevangen. Visliefhebbers kunnen genieten van diverse fingerfood zoals krabkoekjes en vongole in witte wijn, hele en halve kreeften, maar ook fish and chips en uiteraard verschillende schaal- en schelpdieren. Echter, het meest gelieft is een drietal signature dishes: Mixed Grill met vis en schaaldieren van de bakplaat, een royale Fruits de Mer met verschillende schelpen en de populaire schaal met de mooiste oesters. Vergezeld van een uitstekende wijnkaart waarop voor ieder iets wils te vinden is.

Bruisend Soho The Seafood Bar is gevestigd op 77 Dean Street in het levendige Soho, in een prachtig Gregoriaans herenhuis dat dateert uit 1730, naast andere vooraanstaande zaken zoals Soho House en Barrafina. Het pand bestaat uit twee verdiepingen, waaronder een benedenverdieping die ooit dienstdeed als kluis. In totaal biedt de ruimte plek aan 190 gasten. Interieurarchitect Woodfever ontwierp voor The Seafood Bar een clean, maar elegant design en geeft het lichte interieur hier en daar een funky touch met enkele in het oog springende details zoals neon art work - het is niet lastig de frisse, zilte zeelucht er zelf bij te bedenken. Aan de voorzijde bevindt zich een klein, gezellig terras waar flaneren en mensen kijken straks aan de orde van de dag zal zijn.

The Seafood Bar London opent begin augustus en is elke dag geopend van 12.00 t/m 23.00 uur. Meer info is te vinden op de website van het restaurant.

Comments


bottom of page