top of page

Top 10 eilanden voor een perfecte vakantie

Voor de jaarlijkse Readers Choice Awards-enquête van Condé Nast Traveler wogen

geregistreerde kiezers op hun favoriete eilanden voor stranden over de hele wereld. Nu de

wereld is begonnen te heropenen en zich opnieuw aan te passen, weerspiegelen de

resultaten het soort bestemmingen waar u naar verlangde toen u niet kon reizen en de

bestemmingen waarnaar u eerst terugkeerde zodra u kon.




10. Britse Maagdeneilanden


Je kunt natuurbeschermer Laurance Rockefeller bedanken voor het op de kaart zetten van de Britse Maagdeneilanden in 1964, toen hij het resort Little Dix Bay opende op een serene halve maan van Virgin Gorda-zand. Al snel trok het welgestelde zonaanbidders zoals koningin Elizabeth II zelf aan, en het onlangs gerenoveerde pand (nu een Rosewood) behoort regelmatig tot uw favoriete resorts ter wereld. Elders in de archipel kun je snorkelen bij White Bay Beach op Jost Van Dyke, wegvaren naar het afgelegen en onbewoonde Sandy Spit, of de drukte volgen naar The Baths National Park, waar enorme rotsblokken - sommige zo groot als 12 voet in diameter - de grenzen bepalen voor rustige natuurlijke zwembaden.




9. Mykonos, Griekenland

Er zijn zeker meer afgelegen en ontspannende plekken op de Griekse eilanden, maar als je naar de feesthoofdstad van de Cycladen komt, is de kans groot dat je op zoek bent naar meer prikkels dan alleen zon, zand en surfen. Psarou Beach is de plek om te zien en gezien te worden, terwijl de internationale elite hun jachten voor de kust aanmeert om te loungen op Loro Piana-matrassen van mahoniehouten ligbedden, onder gestreepte Tucci-parasols. Als de avond valt, verandert het flitsende Super Paradise Beach in een bruisende nachtclub in het zand, waar het motto is: "muziek is luid, champagne is koud". We hebben nooit gezegd dat Mykonos subtiel was.





8. Bermuda

Je hebt wel eens gehoord van witte en zwarte zandstranden, maar dit Britse overzeese gebied in de Noord-Atlantische Oceaan herbergt roze zand, dat zijn verrassend roze tint krijgt door de aanwezigheid van piepkleine organismen met een rode schaal die bekend staan ​​als foraminiferen. Hoewel er een paar brede stukken zand over het eiland verspreid zijn, zoals Horseshoe Bay en Clearwater Beach, is het echte plezier van strandbezoek in Bermuda het ontdekken van verscholen plekjes zoals Jobson's Cove, dat wordt omringd door grillige kalksteenuitstulpingen en wemelt van de met tropische vissen. Als u op zoek bent naar geschiedenis, ligt het St. Regis Bermuda Resort aan het strand van St. Catherine, in de schaduw van een fort op een heuveltop. Het was in deze baai, in 1609, dat de eerste kolonisten bij toeval landden nadat hun schip, Sea Venture, op het rif verging, wat William Shakespeare inspireerde om The Tempest te schrijven.






7. Seychellen

Omzoomd met dicht struikgewas van palmbomen, waaronder zes soorten die alleen hier worden gevonden, zijn de stranden van deze archipel in de Indische Oceaan onmogelijk schilderachtig. Op sommige eilanden in de keten deel je de ruimte met de Aldabra-reuzenschildpad, een soort die even indrukwekkend gigantisch is als zijn neven op de Galápagos. Bij anderen merk je misschien dat je schouder aan schouder staat met de glitterati: The Clooneys, the Beckhams en Prince William en Kate Middleton waren allemaal op huwelijksreis op het uber-exclusieve Noordereiland. Als je geen privé-eilandgeld hebt, overweeg dan de prachtige Anse Source d'Argent, die een kleine toegangsprijs vereist om binnen te komen via een voormalige kokos- en vanilleplantage. Het is naar verluidt een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld, en als je de olifantachtige granieten rotsblokken over het zand ziet liggen, begrijp je waarom.





6. Anguilla

Met 33 stranden om uit te kiezen op een eiland van 35 vierkante mijl, ben je nooit ver verwijderd van een ontspannende plek om je tenen onder te dompelen in het Caribisch gebied. Op deze meest noordelijke van de Benedenwindse Eilanden hebben de passaatwinden een tweeledig doel: als een natuurlijke airconditioning en als een afgifteapparaat voor de zwevende aroma's van gegrilde kreeft en rivierkreeft, liefdevol bereid op de vele barbecuestands langs de weg van het eiland. Dankzij het poederachtige witte zand is het bruisende Shoal Bay East het populairste strand van het eiland, en de reeks rum-punch-slinging-bars trekken zelfs dagjesmensen uit het naburige St. Martin aan.





5. Boracay, Filipijnen

Met een oppervlakte van minder dan zes vierkante kilometer groeide dit compacte Filippijnse eiland snel op en veranderde het van onder de radar in overtoeristisch in de tijdspanne van een paar rotsachtige decennia, en het werd tijdelijk stilgelegd in 2018 om de broodnodige herontwikkeling en rehabilitatie mogelijk te maken . Het beroemdste strand van het eiland is het drie mijl lange White Beach, waar het suikerachtige zand het perfecte lege canvas vormt voor het bekijken van magische zonsondergangen en blauwgezeilde paraws (stempelboten) die langs de horizon scheren. Aan de oostkust van Boracay zorgen constante winden voor enkele van de beste kiteboard- en windsurfomstandigheden in de regio.





4. Malediven

Kom niet naar de Malediven en verwacht uitgestrekte zandvlaktes: de natie in de Indische Oceaan bestaat uit zo'n 1200 zakformaat koraaleilanden, waarvan de grootste slechts ongeveer vijf vierkante mijl is. De stranden zijn passend intiem, maar het is hun exclusiviteit die ervoor zorgt dat je terug blijft komen, met drie Maldivische plekken die dit jaar op onze beste resorts in de wereldlijst verschijnen. Omdat je zelden hoeft te joggen Als u op het land een luie stoel zoekt, is een van de beste manieren om het Maldivische strand te kiezen dat bij u past, rekening te houden met de drukte die u onder de zee zult tegenkomen: het Baa-atol wordt beschouwd als de grootste ontmoetingsplaats voor manta's in de wereld, terwijl walvishaaien de neiging hebben om samen te komen in het Zuid Ari Atoll. En als je van een aanzienlijk kleiner onderwaterleven houdt, laat de microscopisch kleine Lingulodinium polyedrum-soort plankton een oogverblindend bioluminescent scherm zien, bekend als de 'zee van sterren', bij het eiland Vaadhoo op het Raa-atol.




3. Bora Bora, Frans Polynesië

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom pasgetrouwden massaal naar dit juweeltje van Frans-Polynesië trekken, een uitgedoofde vulkaan omringd door turquoise lagunes, bungalows boven het water en een reeks vlakke, zanderige eilandjes die bekend staan ​​als motus. Veel van de stranden hier zijn privé, de persoonlijke koninkrijkjes van internationale luxe resortmerken; Conrad Bora Bora Nui is bijvoorbeeld eigenaar van Motu Tapu, dat ooit het privéstrand was van de 19e-eeuwse Tahitiaanse koningin Pomare IV. Het toeval wil dat een van de weinige openbare stranden van het eiland ook tot de mooiste van het eiland behoort: de wateren van Matira Beach zijn zo warm en kalm als een overloopzwembad, en je kunt helemaal naar het omliggende rif lopen om gemakkelijk snorkelen tussen confetti-gekleurde vissen en pijlstaartroggen.




2. Palawan, Filippijnen

Beschermd als UNESCO-biosfeerreservaat, beknibbelt je derde favoriete eiland in Azië niet op het geologische drama, van de karstkalkstenen kliffen tot de ondergrondse rivier. Voor de kust maken de stranden die in de tijd vastzitten plaats voor een onderwaterlandschap van zeegrasweiden en koraalriffen, waar zeeschildpadden, dolfijnen, zeekoeienachtige doejongs en bedreigde reuzenschelpdieren leven. Je vindt enkele van de mooiste en meest ongerepte stranden langs de noordpunt van het eiland in El Nido, dat zijn naam ontleent aan de Spaanse woorden voor "het nest" - een verwijzing naar de zwaluwen die hun (eetbare) nesten bouwen op de klif gezichten. En het is ook de perfecte toegangspoort voor eilandhoppen tussen de weelderige en grotendeels onbewoonde eilandjes van de Bacuit Bay-archipel.





1. Aruba

Voor mensen die dit Nederlands-Caribische eiland voor het eerst bezoeken, zou het gemakkelijk zijn om nooit een voet buiten de twee mijl lange strook van Palm Beach te zetten, met zijn hoogbouwhotels en toegang tot watersporten, van parasailing tot kitesurfen tot flyboarden - oftewel zoemend boven het wateroppervlak op een wateraangedreven jetpack. Maar kijk ergens anders op dit bijna 70 vierkante kilometer grote eiland en je zult stranden vinden die pronken met zijn verrassende diversiteit aan landschappen. Eagle Beach, bijvoorbeeld, is de thuisbasis van knoestige fofoti-bomen die als bonsais draaien en buigen als gevolg van de passaatwind, terwijl het ruige Blackstone Beach bedekt is met gladde zwarte kiezelstenen in de schaduw van natuurlijke landbruggen. Voor iets heel anders is het moeilijk om de Instagram-vriendelijkheid van het privéstrand van het Renaissance Wind Creek Aruba Resort te verslaan (je kunt een dagkaart krijgen!), waar je de inwonende zwerm flamingo's met de hand kunt voeren, die op de ligstoelen schitteren en palapa's alsof ze de plek bezitten.




bottom of page