top of page

Vorstelijk overnachten: Landgoed De Holtweijde

De paden op, de lanen in! We blijven maar ontdekken in eigen land. In het oosten blijkt nog veel moois wat al jaren volledig langs ons heen is gegaan. Met terugwerkende kracht, excuus. Maar, beter later dan nooit. Auto in, 2 uurtjes rijden en je bereikt de Duitse grens, vlak daarvoor vind je Ootmarsum en omgeving. Het Noordoost-Twentse kunstenaarsdorp heeft erg veel te bieden op het gebied van historische gebouwen, cultuur, folklore, musea en evenementen en is daardoor een toeristische trekpleister van jewelste. Het ‘kunststadje van het oosten’ is vooral geliefd voor zijn talrijke galerieën. Vaak zijn deze ook op zondag open. Een van de bekendste is die van de kunstenaar Ton Schulten, wereldberoemd vanwege zijn kleurrijke interpretaties van het Twentse landschap. Niet vreemd dat het in de regio goed vertoeven is bij de verschillende zeer goede ‘landgoed hotels’.

Een van die parels die al decennia lang gastvrijheid en onderdak biedt, is Landgoed De Holtweijde. Je vindt het net buiten Lattrop, een rustiek dorpje onderdeel van de gemeente Dinkelland. De omgeving wordt gedomineerd door het Twentse coulissenlandschap, waarin ongerepte natuur en agrarische grond elkaar harmonisch afwisselen. De grondleggers van Landgoed De Holtweijde zagen het potentieel van de hier gevestigde theeschenkerij en bouwden deze om tot Herberg De Holtweijde. In 1973 gingen de deuren open. Door de jaren heen zijn de karakteristieke elementen bewaard gebleven, het resultaat is een sfeervolle ruimte, stijlvol en traditie ademend, maar tegelijk met een eigentijdse uitstraling.

De Holtweijde verrast ons met haar details en mogelijkheden. Hier hoef je je werkelijk geen moment te vervelen! Naast prachtige fiets- en wandelroutes is er bijvoorbeeld een 20 meter lang zwembad, een driving range van 200 meter lengte, maar ook een pitch en putting green. Clubs en ballen kunt u gratis gebruiken. Dat geldt ook voor de ballen en rackets van de twee all weather tennisbanen. In de uitstekend geoutilleerde Cardio Fitness & Kinesis studio kunnen de grootste fitness fans heerlijk los en aan de conditie werken. Ben je ietsje minder van de cardio en slopende work-outs, dan kan je in de bibliotheek een balletje leggen. Maar we zijn er nog niet: wat dacht je van een Turks stoombad, Finse sauna, een infrarood sauna en een Health & Wellness Center. En wat dacht je van kinderbadjasjes en kinderslippertjes op de kamer. Fruit à la carte, bepaal zelf wat voor een fruit je op de kamer wilt hebben. De honden mogen ook mee; boek het Kwispel Arrangement, compleet met doggybag & bak water! Vraag bij de receptie naar de favoriete wandeling van Duco, de hond van de baasjes.

De medewerkers maken het plaatje echt compleet, passie en bezieling koppelen ze aan professioneel vakmanschap. Allemachtig prachtig! We gaan er trouwens van uit dat je hier alleen mag werken als je zo’n heerlijk en gezellig lokaal accent hebt.

We moeten iets opbiechten waar we ons eigenlijk erg voor schamen. Als we buiten de ring een cocktail bestellen, zijn we vaak gespannen over wat we voorgeschoteld krijgen. Zou dat kunnen, elders in het land mooie, smaakvolle met liefde bereide cocktails creëren? We gingen voor een Espresso Martini, het lijkt zo eenvoudig maar de bereiding luistert zo nauw en een smaakafwijking ligt altijd op de loer. Genietend van een heerlijke en uitgebreide borrelplank liep de spanning op. Het water liep ons al in de mond van een perfect bereid exemplaar. Zouden ze het flikken? 10 minuten later was daar het examen. Looks, opmaak en geur een 10! En na de eerste slok kwam een brede glimlach op ons gezicht. Van de bar verplaatsen we ons, 5 meter verder, naar restaurant ’t Spieck. De kaart wordt hier minimaal vier keer per jaar vernieuwd en biedt een aantrekkelijke kaart met veel gerechten gemaakt met producten uit de streek. Naast het Bib Gourmand menu kan je kiezen uit de Chef’s specials. Het werd een mooie en zeer smaakvolle avond.

De Holtweijde is een particulier hotel. Het maakt geen deel uit van een hotelketen maar staat op eigen benen. Dat is veel meer dan alleen een economisch gegeven. Het draagt ook bij aan het warme, persoonlijke karakter. Eigenaren Marcel en Marlies Vlek zijn nauw betrokken bij alles wat er gaande is, ze werken er dagelijks zelf. Het geeft De Holtweijde haar eigen charme.

Comments


bottom of page