top of page

ZOUTE GRAND PRIX met de unieke sfeer van Knokke-Heist

Van 5 tot 8 oktober vindt in de kosmopolitische Belgische badplaats Knokke-Heist het unieke classic car evenement plaats, ZOUTE GRAND PRIX.

Vorig jaar was de ZOUTE SALE by Bonhams het belangrijkste historic car sales van het jaar in Europa. De verkoop klokte toen af op maar liefst 22 miljoen euro voor 80 wagens. Hiermee was de veiling in Knokke-Heist de belangrijkste van het jaar voor het prestigieuze veilinghuis en dit plaatste ZOUTE GRAND PRIX internationaal op de kaart.

Dit jaar gaan op zondagmiddag maar liefst 100 unieke wagens onder de hamer, die het publiek gedurende vier dagen heeft mogen bewonderen. Zo is er bijvoorbeeld een legendarische Tour de France Ferrari 250 GT Berlinetta TdF (schatting: €5.000.000 - €7.000.000). Of een 1956 Bentley S1 Continental ooit eigendom van de beroemde modefotograaf Helmut Newton, een prestigieuze 1958 Mercedes-Benz 300 SL Roadster en een iconische 1929 Bugatti Type 37 Grand Prix, stuk voor stuk geschat op een waarde van minstens €1.000.000. Verwacht je aan een nieuw record in Knokke-Heist!

De ZOUTE RALLY by stow is de ruggengraat van de ZOUTE GRAND PRIX en de zuiverste vorm van autopassie. De driedaagse rally voor oldtimers en classic cars is een indrukwekkende rit van 225 geselecteerde wagens door het achterland van Knokke-Heist. De tour ademt helemaal de exclusieve stijl van Knokke-Heist en is op en top georganiseerd. Start en aankomst situeren zich in de wijk Het Zoute, en de klassiekers defileren ook op de zeedijk van de badplaats.
Comments


bottom of page