Royal Huisman en Malcolm McKeon onthullen het grootste sloepgetuigde jacht ter wereld

Dit concept is ongetwijfeld het meest ambitieuze en inspirerende project dat resulteert uit het exclusieve samenwerkingsverband tussen Royal Huisman en de befaamde superjachtontwerper Malcolm McKeon. Boven de slanke en krachtige 85m romp van APEX torent een 107m hoge mast, die de ‘skyline’ zal bepalen van elke haven in de wereld waar dit jacht aanlegt. Het adembenemende minimalisme in elk aspect van dit extreme McKeon-ontwerp benadrukt zowel de elegantie als het krachtige potentieel van deze indrukwekkende ‘maritieme windhond’. Zelfs de glazen opbouw, die een gastencockpit en luxueuze salon van zo’n 200m2 omsluit, lijkt amper aanwezig – een ingetogen en bijna etherisch element.

Het design, het scheepsbouwkundig ontwerp en de engineering voor APEX 850 zijn volledig uitgewerkt. Technische uitdagingen zijn al onderkend en aangepakt; mogelijkheden voor optimalisering zijn al onderzocht en meegenomen.

 

Het concept vormt een uitzonderlijke kans voor een ambitieuze en creatieve eigenaar om het jacht een geheel eigen uitstraling te geven, terwijl de levertijd ongewoon snel is voor zo’n aantrekkelijk project dankzij het reeds verrichte voorwerk.