top of page

Marimar Estate wines, een filosofie van duurzaamheid

Sinds het jaar 2000 worden de wijngaarden op duurzame wijze bewerkt, omdat Marimar er vast van overtuigd is dat dergelijke praktijken beter zijn voor de gezondheid van de wijngaard en de kwaliteit van de druiven. Sustainable California Winegrower Alliance heeft zowel de wijngaarden als de wijnmakerij gecertificeerd, en alle wijnen sinds de vintage 2017 tonen het duurzame logo op het achteretiket.

De betrokkenheid bij het milieu is voortdurend gegroeid: de hele wijnmakerij en faciliteiten draaien voor 100% op zonne-energie; afval wordt gerecycled en organisch materiaal wordt gebruikt voor compost om de wijngaard te bemesten; bodembedekkingsgewassen bieden een ideale habitat voor nuttige insecten die natuurlijke vijanden zijn van schadelijk ongedierte; kippen worden gefokt om de biodiversiteit te vergroten; dozen voor uilen om in de wijngaard te nestelen houden de gopherpopulatie onder controle, evenals nesten voor sialia die graag scherpschutters eten; en bijenkorven bevorderen de groei van nuttige planten.


DE ERFENIS VAN DE FAMILIE TORRES IN CALIFORNIË

Marimar Torres, de 4e Torres-generatie die zich toelegt op wijn, was jarenlang ambassadeur van Spaanse wijnen in Amerika, voordat ze haar droom waarmaakte: een eigen wijngaard in Californië. Ze werd geboren in Barcelona, Spanje, verhuisde in 1975 naar Californië en begon in 1986 met het planten van de eerste wijnstokken.

Gezien het erfgoed van Marimar zijn de wijngaarden volledig Europees van stijl, duurzaam en ecologisch verbouwd. De wijnen van Marimar Estate zijn gemaakt van met de hand geplukte, op het landgoed geteelde druiven en zijn echt een uitdrukking van hun exclusieve terroir.

 

DE DON MIGUEL-WIJNGAARD

De appellation Russian River Valley, genesteld in de glooiende heuvels van het westen van Sonoma County, is een perfect microklimaat voor de teelt van Chardonnay en Pinot Noir.

Vernoemd naar de overleden patriarch van de familie, heeft het 7 ha beplant met Chardonnay, 6,5 ha met Pinot Noir, 2 ha met Albariño, met Tempranillo en een 1/2 ha met Godello, naast een experimenteel perceel van de Catalaanse voorouderlijke variëteiten Pirene, Gonfaus en Moneu. De nabijheid van de oceaan (16 km) brengt de invloed van de verkoelende zeebries en drijvende mist met zich mee. Dat is de reden waarom Marimar deze bevoorrechte locatie heeft gekozen om de erfenis van de familie Torres op het gebied van heerlijke wijnen naar Californië te “exporteren”.

 

DE DOÑA MARGARITA WIJNGAARD

Het is vernoemd naar Marimars moeder Margarita en bevindt zich in de Sonoma Coast-appellatie. In 2002 werd 8 ha beplant met Pinot Noir.

De wijngaard ligt slechts elf kilometer van de Stille Oceaan en is hoog aangeplant op een helling op het zuidwesten. De oceaanmist zorgt voor koele nachten, maar de dagen zijn warm omdat de wijngaard zich meestal boven de mistlijn bevindt. De bodems zijn van vulkanische oorsprong met marien sediment, een unieke combinatie van een dunne laag zandleem over gebroken zandsteen die ideaal is voor Pinot Noir.

Comments


bottom of page