100 chefs uit alle hoeken van Nederland wordt gevraagd om op zaterdag of zondag 300 signatuur gerechtjes te maken op amuse formaat. Er zijn ruim 18 keukens ingericht in het Miele Experience van waaruit minimaal 15 chefs tegelijk een gerecht presenteren.
Drie maal per dag wisselt de bemanning van de keuken door een andere chef/restaurant die vervolgens ook 300 amuses zal bereiden en uitserveren. Op 1 dag kun je van 50 chefs een gerechtje proeven en als je een passe-partout hebt voor het hele weekend van 100 chefs. Gelijktijdig heb je de gelegenheid om van 25 wijnhuizen uit Europa en de rest van de wereld een selectie te proeven.
Uiteraard is getracht chefs te programmeren met een zo hoog mogelijk aantal Gault&Millau punten. Met de indeling hebben we rekening gehouden met een gelijke verhouding hoge punten over beide dagen. De punten variëren tussen de 12 en 19,5 punten en is het gemiddelde rond de 15 punten.
De 25 wijnhuizen die zich in samenwerking met Gall&Gall presenteren komen uit Europa, Zuid-Amerika, Zuid Afrika, Amerika en Australie. Gemiddeld zal een wijnhuis 3 tot 5 verschillende wijnen willen laten proeven binnen het scala aan wijnen dat men produceert.
Tickets voor het evenement zijn beschikbaar voor €150 per dag of €250 voor een passe-partout voor het hele weekend. Per dag hebben we plek voor maximaal 1.000 bezoekers. Klik hier voor de line-up van de chefs!
Comentários