top of page

Bistro Lof

LOF is een bistro, maar niet zomaar eentje. Van een oude, monumentale boerderij werd een adembenemend restaurantconcept gemaakt, dat de prachtige historie combineert met een 21ste eeuwse setting. Bij Parc Broekhuizen kun je nu kiezen uit twee restaurants: sterrenrestaurant Voltaire en LOF, een Local Organic Farm. LOF verrast met zijn toegankelijke, veelzijdige en aantrekkelijk geprijsde menukaart.


Chef Ewout Eleveld: “We gaan voor simpele, herkenbare gerechten. De kwaliteit zit hem in de bereidingen, niet in de bewerkelijkheid. We hebben een snackkaart met onder andere mooie charcuterie en bitterballen van ossenstaart, een lunchkaart en een dinerkaart in alle prijsklassen. Van een garnalencocktail of tong à la meunière tot kalfszwezerik, vegetarische gerechten of een Tomahawk van 70 euro voor twee personen. Je kunt hier binnenkomen voor een kop koffie met mijn eigen interpretatie van de appeltaart en mijn versie van de klassieke eclairs. Maar je kunt ook een menu van drie gangen nemen voor €39,50, de prijs van een menu Bib Gourmand. Veel ingrediënten komen uit onze moestuin, dat is een waar vers paradijs. De afstand tussen de moes- en kruidentuin en de keuken is slechts een aantal flinke stappen; versere en duurzamere groenten bestaan niet. Kersenbomen, perenbomen, appelbomen, frambozen, duindoornbessen, blauwe bessen, vijgen, cranberries, paddenstoelen uit het bos... alles groeit hier. Fantastisch toch!”

Het interieur De stoere en robuuste boerderij werd grondig aangepakt om contrast te creëren tussen oud en nieuw. Aan interieurarchitect Judith van Mourik de uitdaging om er 21ste eeuwse invloeden in aan te brengen. Zij verstaat als geen ander de kunst van het blenden van oude en nieuwe elementen, zoals ze dat ook deed in het hotel en het koetshuis van Parc Broekhuizen. Aan natuurlijke materialen zoals leem, leer en heel veel hout gaf Van Mourik een twist. Van Mourik: “Ik heb vooral met een kleurverloop in bruintinten gewerkt, het bruine palet herinnert aan vroeger, maar is tegelijk ook heel modern. Zo is bijvoorbeeld de betonnen vloer niet grijs, maar donkerbruin. Bedoeld om het geheel naar een next level te brengen.” Het bruin van het leem van de muren werd gecombineerd met zacht bruin leer met een vleugje roze in de banken. De tafels, de stoelen, de banken, alles is maatwerk. Het hout van de tafels komt van bomen uit het park.

De Chef

Zeventien jaar lang bekwaamde Ewout Eleveld zich in de hogere kunsten van zuur, bitter, fris en zoet bij driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman, de eredivisie van de gastronomie. “Een toptijd!”, zegt hij. “Ik heb veel van Jacob Jan geleerd. Kwaliteit herkennen en respecteren. Weten waarom het ene boontje lekkerder is dan het andere. Creatief denken. Veel reizen. Veel eten. Fantastische, onbekende producten proeven. Ik krijg nog elke dag kippenvel van het feit dat ik veel vrijheid en kansen krijg om nu LOF vanaf de grond op te bouwen.”

Comments


bottom of page