top of page

BITE of Amsterdam maakt Amstelpark een culinaire hotspot

Van 31 mei tot en met 2 juni strijkt het culinaire foodfestival BITE of Amsterdam neer in het Amstelpark. Dit driedaagse event verwelkomt liefhebbers van goed eten en drinken voor een unieke ervaring. Schuif aan bij je favoriete sterrenchefs, proef bij de Amsterdamse toprestaurants, borrel op één van de vele terrassen en dompel je onder in een uitgebreid programma van workshops, masterclasses, demonstraties en proeverijen.

BITE is ‘the place to be’ voor iedere culinaire liefhebber en food professional.

 

Het Amstelpark is drie dagen lang de hotspot waar liefhebbers van goed eten en drinken, connaisseurs, levensgenieters en professionals elkaar ontmoeten om zich te laven aan een bijzondere mix van eetculturen en uiteenlopende (sterren)restaurants. BITE of Amsterdam geeft Amsterdamse toprestaurants een podium waar zij hun meest populaire gerechten presenteren in aantrekkelijk geprijsde proefporties (vanaf € 7,50). Zo kun je op een laagdrempelige manier bij al je favoriete restaurants proeven of toekomstige favorieten ontdekken.

 

Natuurlijk kun je ook aanschuiven bij uitgebreide Chef’s Table van diverse aanwezige sterrenrestaurants van buiten de stad. Kies voor een driegangenlunch of diner en krijg letterlijk een kijkje in de keuken als topchefs in actie komen om hun meest creatieve en indrukwekkende gerechten te bereiden. Ideaal voor de fijnproevers die eens kennis willen maken met de keuken van een iconisch restaurant. Laat je verrassen door gerechten van bekroonde chefs zoals Alain Caron (Café Caron), Thijs Meliefste (Meliefste), Bas van Kranen (Flore), Erik & Juliën van Loo (Parkheuvel), Jermain de Rozario (De Rozario), Julius Jaspers (chef-entrepreneur), Soenil Bahadoer (De Lindehof), Tim Golsteijn (Bougainville), Vanessa Huang (Ephernité, Taiwan) en Jacques Pourcel (Les Jardin des Sins, Frankrijk), Jef Schuur (Bij Jef), Floris van Stralen (Restaurant van Oost). Deze culinaire meesters verrassen en verwonderen met hun beste creaties, variërend van traditionele tot innovatieve gerechten.

 

Niet alleen maken BITE-bezoekers kennis met de hoogtepunten van de Nederlandse en internationale gastronomie, maar ze kunnen zichzelf ook onderdompelen in een rijkelijk gevuld programma van workshops in het Workshop Paviljoen. Hier proeven, koken en leren bezoekers met én van professionals uit het vak. Voor masterclasses en demonstraties is er een doorlopende programmering in het Kooktheater. Verken de culinaire markt en maak kennis met trends op het gebied van koken, eten en drinken, trendy kookitems, ambachtelijke bereidingswijzen en heerlijke producten. Het uitgebreide aanbod maakt dat BITE ook een geweldige dag uit is voor het hele gezin. Uiteraard is er tussendoor genoeg tijd om de beste wijnen, ambachtelijke bieren of spannende cocktails te proberen op een van de vele terrassen en kun je blijven om te dansen tot de zon ondergaat. Na een bezoek aan BITE zijn bezoekers culinair helemaal bij, verzadigd en vol nieuwe kennis en inspiratie.

 

Dit zijn een aantal van de ruim 50 deelnemende chefs en restaurants die meedoen:

Alain Caron (Café Caron), Thijs Meliefste (Meliefste), Bas van Kranen (Flore), Erik & Juliën van Loo (Parkheuvel), Jermain de Rozario (De Rozario), Julius Jaspers (chef-entrepeneur), Soenil Bahadoer (De Lindehof), Tim Golsteijn (Bougainville), Vanessa Huang (Ephernité, Taiwan) en Jacques Pourcel (Les Jardin des Sins, Frankrijk), Jef Schuur (Bij Jef), Floris van Stralen (Restaurant van Oost) en de restaurants Vuurzee (Robert Kranenborg), Saam (Margot Janse & Jasper Hermans), Bánh mì Deli (Vinh Trinh), en R21 (Orlando David).

 

Earlybird tickets voor BITE of Amsterdam zijn nu verkrijgbaar via: www.biteofamsterdam.com/tickets/ (kinderen tot 9jaar hebben gratis toegang)


Kommentare


bottom of page