top of page

Bolenius* van Luc Kusters gaat verhuizen naar Rembrandtpark 

  • Redactie
  • 27 mrt
  • 2 minuten om te lezen

Bolenius Restaurant* opent vanaf 17 april de deuren van de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan in Amsterdam. Bolenius* op de Zuidas blijft voorlopig nog geopend voor gasten, maar het professionele team onder leiding van Luc Kusters zal geleidelijk verplaatsen naar het Rembrandtpark.

Luc Kusters SVH-Meesterkok wist van jongs af aan dat hij chef wilde worden. Kusters begon in 2010 zijn eigen restaurant Bolenius op de Amsterdamse Zuidas. De kookstijl van Luc is gericht op lokale en seizoensgebonden ingrediënten (vaak uit eigen tuin) en de Nederlandse keuken. Ook is hij grondlegger van Dutch Cuisine. Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen als beste groenten restaurant We’re Smart World. In 2021 ontving Bolenius als allereerste restaurant in Nederland de Groene Michelinster. Na 15 jaar Bolenius** Zuidas, begint er een nieuw hoofdstuk in Lucs carrière: Bolenius Rembrandtpark.   

 

Bij het nieuwe Bolenius Rembrandtpark beleef je een ongedwongen sfeer in een groene oase van rust, waar alle zintuigen worden geprikkeld van begin tot eind. Zodra je binnenstapt, valt direct het elegante interieur op, met warme aardetinten en luxe materialen die een sfeervolle uitstraling creëren. Op zomerse dagen kunnen gasten lunchen of dineren op het adembenemende terras op de aanpalende houten vlonder. De grote glazen ramen die uitkijken op het park aan het water creëren een bijzonder ontspannen binnen-buiten sfeer. Net als bij het restaurant op de Zuidas wordt hier uitsluitend met lokale ingrediënten gekookt, veelal gekweekt in eigen moestuin.

 

Bolenius Rembrandtpark wordt omringd door de natuur en het park biedt Luc en zijn team alle inspiratie. De natuur is vertegenwoordigd op het bord en in het glas. In de kas naast het restaurant én in de tuinen rondom wordt het eigen groen gekweekt; groenten en kruiden van hoge kwaliteit, die niet dichterbij het bord te vinden zijn. Alles met het doel om de natuurlijke omgeving stimuleren en zelf tuinieren te promoten, met een trotse nadruk op lokale producten. De keuken van Bolenius werkt uitsluitend met seizoensgebonden ingrediënten, vers en in harmonie met de natuur. Alle gerechten zijn stuk voor stuk verfijnde smaaksensaties, bereid op het hoogste gastronomische niveau. Nieuw zijn de unieke à la minute bereide botanische cocktails met het beste dat de tuin van Bolenius in het seizoen te bieden heeft.   

 




     

 


Kommentare


bottom of page