top of page

Bowmore whisky ARC-52, design by Aston Martin, per fles 80K

Slechts 100 exemplaren zijn er en deze moeten over de hele wereld verspreid worden. Nederland krijgt 1 fles. De prijs is 80.000 euro. Een notaris gaat binnenkort de trekking doen. Bowmore wordt decennialang met de allergrootste zorg gemaakt.

De whisky’s zijn onlosmakelijk verbonden met het verleden en de invloeden door de jaren heen vormen het karakter van vandaag de dag. Met deze wetenschap worden Bowmore whisky’s exact zo gemaakt, waarbij diepte aan de smaak wordt toegevoegd om de multidimensionale single malt vorm te geven. Het is dit precieze ethos dat deze nieuwste creatie, de ARC-52, heeft voortgebracht. Het is de ultieme samenkomst van erfgoed en innovatie.

In de kern is de ARC-52 een viering van een jarenlange samenwerking met het Britse merk Aston Martin. Bowmore ARC-52 is het verhaal van een baanbrekend Aston Martin-ontwerp dat een opvallende karaf tot leven brengt, zoals nog nooit eerder is gezien, met daarin één van de oudste Bowmore-whisky's ooit. Een samenwerking tussen twee iconische merken op het allerhoogste niveau dat innovatie en creativiteit van twee werelden laat zien en waarbij het geheel meer is dan de som der delen.


Ron Welsh, Master Blender, Bowmore, zegt: "Een Bowmore die zo voortreffelijk en complex is als deze 52-jarige getuigt van de vaardigheden van ons distilleerderij-team en hun toewijding om de tijd die in het vat wordt doorgebracht te optimaliseren om zo'n ongelooflijke whisky te creëren. Met ARC-52 is de complexiteit van deze single malt onbetwistbaar en het bereiken van zo'n perfecte balans definieert niet alleen de fysieke vorm, maar verenigt zich in elke druppel van deze prachtige whisky. naar mijn mening, de beste Bowmore van meer dan 50 jaar oud is die ik ooit heb geproefd.” Een opmerkelijke whisky, 52 jaar gerijpt in twee exacte delen - 50% voor een American Oak Hogshead en 50% voor een European Oak Butt.


Deze single malt belooft een onbetwistbare complexiteit, maar is perfect uitgebalanceerd door deze individuele stijlen in gelijke delen. Het klassieke Bowmore-karakter is vastgelegd met kruiden- en medicinale tonen gecombineerd met exotisch fruit, praline en butterscotch om af te sluiten. Romige en fruitige aroma's van vanille en custardroom zijn zorgvuldig uitgebalanceerd met perzik, peer, kumquat, mandarijn, een vleugje guave met kruidige tonen van verse munt en eucalyptus. In de mond blijft dit evolueren. Smaken van groene druiven, peche melba, clementine en limoenschil vloeien naadloos samen met nootachtige tonen van amandel en hazelnoten, terwijl tabaksbladeren plaats maken voor een subtiele turfas en boterachtig karakter.


De eerste in een nieuwe inspirerende serie, slechts 100 exemplaren van ARC-52 zullen beschikbaar zijn in een selectie van wereldwijde markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, de VS, Canada, China, Singapore en Global Travel Retail tegen een bedrag van € 80.000,-.
Comments


bottom of page