top of page

Breitling introduceert ultra-premium chronografen met uitzonderlijke tourbillon

De Premier-collectie werd uitgebracht toen de wereld nog in de greep was van de Tweede Wereldoorlog en vormde de remedie voor de starheid van Willy Breitling. Het was een tijd waarin horloges professionele instrumenten waren die werden gebruikt door piloten, navigators en ingenieurs. Niemand begreep dat beter dan Willy, zijn bedrijf stond bekend om chronografen met hoge precisie.

Ook was Willy een man met veel stijl en hij wilde van een horloge een elegant voorwerp maken dat - net zoals de glamoureuze zwart/wit-films uit die tijd - optimisme uitstraalde in turbulente tijden. Zijn Premier-lijn die in 1943 werd gelanceerd, behield alle functies van zijn geweldige chronografen, maar werd verrijkt met een mooie stijl.

De Zwitserse maker van luxehorloges geeft nu opnieuw blijk van diezelfde spirit met de lancering van de Premier B21 Chronograph Tourbillon 42. De tourbillon-complicatie is het hoogtepunt van de drie buitengewone horloges en is niet alleen een technisch hoogstandje, ze ziet er ook schitterend uit. Binnen de tourbillon zitten het balanswiel, de balansveer en horlogegang in de draaiende kooi, waardoor de hele verzameling continu in beweging is. Deze actie corrigeert de zwaartekracht, wat de nauwkeurigheid van het horloge in verschillende posities op uiteenlopende wijze beïnvloedt.

Op de foto de Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Léon Breitling. Deze heeft een solide 18 kt roodgouden huis met een zilveren wijzerplaat en een bruine, half glanzende horlogeband in krokodillenleer. Prijs 56.000 €.

Comments


bottom of page