top of page

Cecconi's Amsterdam

We wandelen, in hartje hoofdstad, het Soho House binnen. Het restaurant bevindt zich in het openbare gedeelte van de exclusieve membersclub, dat filialen heeft in Noord-Amerika, Azië en hier in Europa. Binnen straalt alles stijl en klasse uit, iets waar de Italianen patent op lijken te hebben.

Het Soho House designteam leidde het ontwerp van het restaurant. De ruimte brengt het oude met het nieuwe samen en combineert klassieke Venetiaanse elementen, zoals roze pleisterwerken, die het Italiaanse erfgoed van het restaurant aanspreken met vintage meubels en art deco kenmerken van het Bungehuis (de naam van het gebouw). De drie verschillende ruimtes zijn gemaakt om voor elk wat wils te bieden; van een diner in de grote eetzaal of lounge tot een negroni en pizzetta in de bar.


De klassieke Noord-Italiaanse gerechten komen uit de koker van Executive Chef Lorenzo Zanaga en Executive Chef Andrea Cavalerie van Soho House. Zij tekenden voor een heerlijk menu vol verscheidenheid aan cicchetti (Italiaanse tapas), seizoengroenten en salades en met huisgemaakte pasta’s en pizza’s. Hoofdgerechten omvatten een selectie van vlees-, vis- en vegetarische opties, allemaal bereidt in een houtoven of houtskoolgrill. De Italiaanse beleving wordt helemaal compleet gemaakt door de strak geklede en goed ingevoerde bediening.

De naamgever van dit smulpaleis is oorspronkelijk afkomstig uit Mayfair in Londen, waar Cecconi’s voor het eerst werd geopend in 1978 door Enzo Cecconi. Hij was de jongste algemeen directeur ooit van een ander beroemd Italiaans culinair icoon, Cipriani in Venetië. Cecconi’s vind je in West-Hollywood, Miami, Londen, Berlijn, Istanbul, Barcelona en gelukkig nu ook bij onsComments


bottom of page