top of page

Check hier: de leukste foodspots in binnen- en buitenland

De zomer is officieel begonnen. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat er twee dingen zijn waar Nederlanders meer dan ooit naar uitkijken: reizen en uit eten gaan. Hoe plannen Nederlanders hun zomervakantie? En waar moet je deze zomer in binnen- en buitenland zijn om te genieten van een heerlijk hapje en drankje? Hieronder vind je ze op een rij.


75% van de Nederlanders gaat op vakantie. De meerderheid hiervan (60%) kiest voor een buitenlandse vakantiebestemming, waarbij Frankrijk, Spanje en Italië nog altijd favoriet zijn. De staycation blijft ook populair, aangezien 40% van de respondenten aangeeft aankomende zomer hiervoor te kiezen, terwijl dit in de eerste helft van het jaar 88% van de Nederlanders al van een vakantie in eigen land hebben genoten. Uit voorzorg blijft een groot deel (23%) liever thuis, zonder gezondheidsrisico’s te lopen. Voor de Nederlanders die vakantie in eigen land vieren, omvat de top 3 van meest gekozen provincies Friesland, Limburg en Zeeland. Zodra reizen weer volledig is toegestaan, doet de meerderheid dit ook graag. Wel zien we dat het overgrote deel binnen Europa blijft. Inspiratie voor het reserveren van een restaurant haalt 54% uit de selecties van Tripadvisor en TheFork. Ook zijn tips van locals (37%) nog altijd waardevol.

Foto: Rome - Italië, Mirabelle


Met de zomervakantie in aantocht geeft TheFork je alvast een aantal tips in Nederland en buiten de landsgrenzen om op de vakantie bucketlist te zetten:

1. Zeeland - Vlissingen: Anna van Chiel

Anna van Chiel is een hotel & brasserie in hartje Vlissingen en op steenworp afstand van het strand. Ze noemen zichzelf de huiskamer van Vlissingen en niet zomaar, want hier kun je de dag goed beginnen met de lekkerste pancakes of lunchen met een goed belegde bagel. Een perfecte staycation voor deze zomer!

2. Limburg - Haelen: Restaurant Kasteel Aldenghoor

Een avontuurlijke vakantie begin je bij Kasteel Aldenghoor, waar je een rondleiding kunt krijgen door het vijftien eeuwse kasteel en aansluitend kunt genieten van een heerlijk diner waar je je even in koninklijke sferen waant. Met gerechten als een halve kreeft of tournedos Rossini begin je de vakantie pas echt op stand. Voor vegetariërs zijn er ook voldoende opties.

Foto: Saint-Tropez - Frankrijk: Cucina Byblos


3. Friesland - Wergea: Oan Tafel Op duurzame wijze met de natuur omgaan hoort bij het gedachtegoed van restaurant Oan Tafel. Ze hanteren hier een minimum waste policy, maken gebruik van de verschillende seizoenen en hebben het ‘proeflokaal’ voornamelijk ingericht met tweedehands materialen. Hier vind je nog de échte Hollandse pot, want 80% van de producten die worden gebruikt zijn afkomstig van Nederlandse bodem.

4. Mallorca - Spanje: Cuit by Miquel Calent

Restaurant Cuit by Miquel Calent zit op de achtste verdieping van het Nakar Hotel waarbij je een spectaculair panoramisch uitzicht hebt op het historische stadscentrum en de baai van Palma de Mallorca. Een perfecte date night locatie voor tijdens de vakantie.

5. Ibiza - Spanje: Can Truy Wie zit er niet op Ibiza deze zomer? Voor veel Nederlanders is dit Spaanse eiland bij uitstek een geweldige locatie voor een zomervakantie met zon, zee en strand. En ben je op zoek naar een typisch lokaal restaurant waar je in de tuin -onder een rieten parasol- kunt genieten van verse calamares, huisgemaakte gazpacho en pulpo van de grill? Dan is dit the place to be.

Foto: 8. Parijs - Frankrijk: Monsieur


6. Rome - Italië: Mirabelle

Dineren op een rooftop met uitzicht dat zich strekt van de Villa di Medici en de Trinità dei Monti tot aan St. Peter's en de Gianicolo? Bij Mirabelle geniet je met een cocktail in de hand, een verse pasta op het bord en live muziek om op de achtergrond van een spectaculaire avond uit.

7. Saint-Tropez - Frankrijk: Cucina Byblos

We mogen weer op reis en dat doen we in stijl aan de mondaine Franse Rivièra en dan meteen op chique bij Cucina Byblos, dat zit in het gelijknamige Hotel Byblos (*****), een restaurant onder leiding van de bekende Franse chef Alain Ducasse. Ah mais oui c’est magnifique.

8. Parijs - Frankrijk: Monsieur

Zie je jezelf al struinen langs de Franse Seine deze zomer? Als je Parijs ook culinair wil verkennen, breng dan zeker een bezoek aan de fijne bistrot Monsieur. Op het menu staan klassiekers als Confit de Canard, Oeufs poché en hele fijne vins naturels. Say no more, on y va!

Comments


bottom of page