top of page

Culinaire hotspot | ARCA Restaurant & Bar

De Portugese, met Michelinster bekroonde, chef-kok Henrique Sá Pessoa opende onlangs zijn nieuwe restaurant ARCA Restaurant & Bar in het Art’otel in Amsterdam en brengt daarmee zijn culinaire visie naar Nederland. Chef Henrique is onlangs verkozen als hoogste nieuwkomer op nummer 38 in de lijst van de honderd beste chefs ter wereld tijdens The Best Chef Awards 2021. Een culinair zwaargewicht dus, en daar kan je er nooit genoeg van hebben in een stad. Lissabon is de thuisbasis van maar liefst drie van Henrique’s restaurants, zoals het succesvolle Alma (bekroond met twee Michelinsterren).

ARCA brengt authentieke Portugese ingrediënten en gerechten tot leven door er een moderne twist van Aziatische invloeden aan te geven. Met Henrique aan het hoofd als ARCA’s concept chef, ligt de dagelijkse leiding van ARCA in handen van Ricardo Pereira (chef-kok) en Rodrigo Silva (souschef) met wie Henrique al bijna tien jaar samenwerkt. Henrique heeft dus zijn topmensen, die wel zin in een avontuur hebben, meegenomen naar Nederland.

De gerechten zijn gemaakt op basis van het shared dining concept en moeten het gezellige gevoel van een mediterrane vakantie naar Amsterdam brengen. Het gezellige en warme interieur, waarin zwart-wit kleurgebruik, messing, goud, roestvrij staal en uitgesproken okergele accenten elkaar moeiteloos vinden, draagt daaraan bij.


Kenmerkende gerechten die geserveerd worden zijn de zeebaars met gestoofde inktvis in witte wijn, gekonfijte buikspek met paksoi en ingelegde sinaasappel, gestoofde Alentejano varkenswangetjes en gegrilde tonijnsteak met zoete aardappel, boerenkool, gekonfijte ui en een glazuur van yuzu, soja, chili, citroengras en sesam. Niet te vergeten, zijn de kleinere gerechten op het menu, zoals La Bomba de Lisboa, de Portugese variant van de Nederlandse bitterbal, gevuld met kalfsnek en chorizo, de verse octopussalade en een pittige tonijn tataki. Loopt het water je al in de mond? Ongetwijfeld! Om de gerechten te complimenteren is er een speciale cocktailkaart ontworpen. Deze signature cocktails zijn geïnspireerd op de uitgestrekte handelsroutes van Portugal, de avontuurlijke Aziatische kruiden en de sterke smaken.

bottom of page