top of page

Culinaire Hotspot | Daalder

Restaurant Daalder heeft bij veel fijnproevers een speciaal plekje in het culinaire hart. Uiteraard wordt er op het hoogste niveau gekookt, maar bij Daalder is nog iets anders dat meespeelt, de gunfactor voor de chef. Nog niet zo lang geleden kookte hij en zijn team de pannen van het dak in een lief klein restaurantje in hartje Jordaan. De keuken daar was zo klein dat die ook voor een ruime meterkast door zou kunnen gaan. Het moest wel de kleinste keuken wereldwijd zijn, waar een ster werd gekookt. Nog geen half jaar, nadat chef Dennis Huwaë zijn eerste Michelinster ontving, pakte het team ’t restaurant in. Inclusief ster. Daalder verhuisde naar de Postjesweg in Amsterdam-West naar hun nieuwe locatie in het iconische gebouw Het Sieraad. In het voormalige restaurant Edel heeft Huwaë de ruimte gevonden om zich verder te onderscheiden. In smaak en vooral ook in sfeer. Die sfeer is radicaal anders: verfrissend, hip en vooruitstrevend, zeker op Michelinster gebied.

Huwaë begon zijn loopbaan in de horeca bij McDonalds. Later kookte hij zijn culinaire carrière grotendeels bij elkaar in tweesterrenrestaurants als Ciel Bleu**, Brouwerskolkje** en &Samhoud**. Daar ontwikkelde hij zijn kenmerkende stijl, waarin hij met klassieke technieken inspiratie put uit internationaal streetfood. Sinds 2016 is Dennis Huwaë chef en mede-eigenaar van Daalder dat voorheen dus op de Lindengracht zat. Het voormalige bruine café in de Jordaan ontving in maart j.l. zijn eerste Michelinster. Toch waren de ambities van Huwaë groter dan de 54 m2 die zijn restaurant telde.

Dennis: ‘Het is al jaren mijn droom een sterrenrestaurant te hebben dat ’t even anders doet. Een relaxte plek waar iedereen zich welkom voelt. Op het bord zijn we dat altijd geweest, maar nu pakken we écht de ruimte om die zaak te zijn. Bij Daalder willen we zoveel mogelijk verschillende gasten aan tafel krijgen. Hier kan dat.’

Het gepoetste messing en marmer van hun thuis in de Jordaan maken op de nieuwe locatie van Daalder plaats voor neon, grafische vormen en street art. Aan de Postjesweg barst de zaak van de energie met een bar om de avond door te borrelen, de ronde 8-persoons booths waar groepen vrienden samen komen en muziek die de avond op smaak begeleidt.


De omgeving mag totaal anders zijn; het team serveert in hun nieuwe thuis alle Daalder-signaturen met datzelfde persoonlijke praatje aan tafel, die echte aandacht en met de relaxte, maar precieze service. De ravioli met rode biet, de saté ayam-amuse en Daalders iconische stroopwafel; stuk voor stuk zijn ze mee verhuisd.

Comments


bottom of page