top of page

Culinaire Hotspot | Mondi

Gedurende het hele jaar zijn de Caraïben, en met name de ABC-eilanden, een zeer populaire reisbestemming voor de Nederlander. Zon, strand en… heerlijk eten! Goed nieuws: voor dat laatste kan je nu gewoon in eigen land blijven, want The College Hotel in Amsterdam opende dit jaar haar nieuwe restaurant Mondi Caribbean Cuisine Restaurant & Terrace. Je krijgt hier een Caribbean dining experience; midden in de hoofdstad waan je je in tropische sferen.

Het concept is bedacht door de gerenommeerde hospitality ondernemers Gunay Uslu en Mariska Nunes. Samen met masterchef Justin Niessen brengen ze in Mondi hun passie voor de Caraïben en in het bijzonder Curaçao samen. Een concept dat we in Nederland niet zo vaak zien. ‘Mondi’, papiaments voor woud of bos, is op de Benedenwindse Eilanden beter bekend als ontgonnen, vrije wildernis. Mondi kenmerkt zich als een rossig gebied met planten als aloë vera, agave en de dividiviboom. Voor de ondernemers staat het voor het onontdekte en de vrijheid om nieuwe dingen te proberen, en dus zijn de Caribische smaken naar Nederland gebracht.


Maar wat is de Caribische keuken dan precies? Het kenmerkt zich door de vele invloeden uit alle windstreken: Afrikaans, Indiaas, Aziatisch en Europees. Chef-kok Niessen zorgt voor de verfijning. Hij neemt zijn gasten mee op een culinaire reis: “een mini-vakantie waarbij je in de watten wordt gelegd”, aldus Niessen. In het eten - een shared dining experience - combineert hij zijn Curaçaose roots met invloeden van de Amsterdamse smeltkroes: Caribbean Soulfood met een Franse twist en een randje Mokums bravoure. Van een ceviche tot oesters, een verse vis of juist een heerlijk stukje vlees, het menu is uitgebreid en exotisch getint.

Uiteraard is ook het interieur met het Caribische concept geïnjecteerd. Het is ontworpen door Martijn de Goede. Als je binnenstapt, komen de tropen je direct tegemoet: de botanische prints, de natuurtinten, de kunst, de planten en natuurlijk de palmen. Het vakantiegevoel is hier volledig aanwezig. Dankzij de samenwerking tussen Caribische en Nederlandse kunstenaars heeft kunst in Mondi een centrale plek, waarbij creativiteit voorop staat. Zo heeft de bar van The College Hotel de functie van kunstgalerie en is het een podium voor jonge Amsterdamse talenten. Volgens de ondernemers krijgt een restaurant pas echt een ziel als de omgeving en de creatievelingen betrokken zijn.


Niet alleen binnen is Mondi een tropische verrassing. Het restaurant heeft ook een prachtig terras met plek voor 90 gasten. Je zit hier in hartje Amsterdam, maar je hoort de stad amper. Door het natuurlijke groen en de Caribische muziek, is dit een heerlijke plek om je avond door te brengen.

Comments


bottom of page