top of page

Culinaire hotspot | Ode aan de Amstel

Even de drukte van de stad achter je laten, terwijl je er nog middenin zit op een waanzinnige locatie aan het water. Eigenaresse en gastvrouw Priscilla den Ouden en chef-eigenaar Nick Schouten hebben in de korte tijd dat ze open zijn iets prachtigs neergezet, blijkt na afloop van een heerlijk avondje dineren. De bevlogenheid spat er af, je schrikt er bijna van dat het bestaat. Combineer dat met lekker eten, mooie drankjes, gezelligheid en een waanzinnig uitzicht over de Amstel en je hebt een winnaar.

Er wordt gewerkt met een all day dining kaart met daarop klassiekers die zijn voorzien van een spannende Aziatische twist. De strandkrabbensoep wordt vergezeld van een rode curry , een spies van maiskip en pittige tofu van de Japanse Konro Grill. De oesters worden Thai style geserveerd en de coquilles gemarineerd met sojasaus en voorzien van een schuim van passievrucht. Daarnaast staat er elke dag een andere special op het menu. Voor degene die liever gaat voor een uitgebreide ervaring, is er het 3 tot 5-gangen Chef’s menu vol verrassingen.

De uitbaters blijken een lichte voorkeur voor mooie bieren te hebben en dus loopt er een heuse biersommelier rond – een van de weinige vrouwelijke biersommeliers in Europa – die de meest leuke combinaties op tafel zet. Het restaurant heeft zelfs een eigen speciaalbier, Eau de Blond.

Het pand beschikt over twee verdiepingen die worden verbonden door een eyecatcher van een trap. Beneden bevindt zich het restaurantgedeelte en bij mooi weer zorgen de schuifpuien voor het ultieme zomergevoel. In de privé zaal staat een mooie ronde tafel waaraan een gezelschap van 12 tot 14 personen kan vergaderen of dineren. De bovenverdieping is zo ingericht dat deze ideaal is om te huren voor vergaderingen, privé diners of andere evenementen. Deze ruimte heeft ook een eigen bar.


Als het ooit weer zomer wordt, is het zonnige terras de fijnste plek om te vertoeven. De lange loungebank vol kussens nodigt uit om lekker neer te ploffen en bootjes te spotten, die kort kunnen aanmeren om een take-away maaltijd mee te nemen.Comments


bottom of page