top of page

Daalder (*)

Soms heb je een diner ervaring, waarvan je weet dat je die jaren later nog kunt herinneren. U raadt het al, deze ervaring hebben we gekregen bij Restaurant Daalder, gerund door chef Dennis Huwaë.


Twee jaar geleden werd Huwaë eigenaar van dit bekende restaurant op de Lindengracht in Amsterdam. Bekend, omdat er jarenlang fantastisch is gekookt door Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk. Nu zwaait Dennis er met de scepter, en hoe. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij sterrenchefs (o.a. Ciel Blue** en &Samhoud**) werd het tijd voor zijn eigen tent. In de eerste 12 jaar van Dennis’ leven leed hij aan een voedselallergie waardoor hij enkel en alleen leefde op sandwiches met kaas, maar op familiediners werden altijd de mooiste gerechten gekookt waar hij naar keek én van leerde. Ook keek hij als tiener naar zijn vader die werkte in een restaurant. Mede door deze ervaringen, besloot hij op zijn zestiende om chef te worden.


Terug naar Daalder waar Dennis (inmiddels 33 jaar) samen met zijn 14-koppige staf een werkelijk geweldige prestatie neerzet. Vorig jaar is het restaurant verbouwd, waarbij het ‘bruine kroeg gevoel’ is behouden, maar met een modern en chique randje. Onder andere door de prachtige strakke marmeren bar, waar in totaal 12 eetplekken zijn. Vanaf deze bar worden alle koude gerechten recht voor je neus klaargemaakt. Het is prachtig om te zien hoe het team op elkaar is ingespeeld. Geruisloos bewegen ze langs elkaar heen, het lijkt wel een balletvoorstelling.

Het menu bestaat uit 5 of 7 gangen. Al bij de amuses – op zeer creatieve wijze geserveerd – werden onze smaakpapillen wakker gemaakt en op scherp gezet. Eigenlijk kunnen we niet anders zeggen dan dat wat volgde allemaal uitmuntend was. Van de Noordzeekrab tot de langoustine en de ree, maar onze echte hoogtepunten: de pompoen op drie manieren bereid en het zelfgemaakte stroopwafeltje, mindblowing! Afgelopen jaar werd Dennis door GaultMillau verkozen tot Talentvol Chef van het jaar 2018. Ook wij weten zeker dat we nog veel van dit keukenwonder gaan horen. Go Dennis!


(Op moment van schrijven had Daalder nog geen Michelinster, maar in maart 2021 is Dennis bekroond met deze - als je het ons vraagt - terechte beloning!)

Komentarze


bottom of page