top of page

De Groene Lantaarn** lid van de prestigieuze club Les Grandes Tables du Monde

Na De Librije en Inter Scaldes treden nu ook Tweesterrenchef Jarno Eggen en bekroonde gastvrouw (eerste Michelin service award winnares en SVH Meestergastvrouw/-heer) Cindy Borger van restaurant De Groene Lantaarn** toe tot één van de meest prestigieuze clubs in de wereld ‘Les Grandes Tables du Monde’.

De club werd in 1954 in Frankrijk, geboortegrond van de haute gastronomie, opgericht. In 2023 telde de club 178 restaurants verdeeld over 23 landen met leden als Alain Ducasse, Nick Bril, Mauro Colagreco en Heston Blumenthal. Onlangs werden tijdens de inauguratie in het Parijse Lasserre, restaurant van één van de oprichters van de club, 17 nieuwe restaurants op het officiële podium eervol benoemd tot lid.

Les Grandes Tables du Monde staat voor meer dan alleen op hoog gastronomisch niveau dineren. De gast wordt verzekerd van een uitzonderlijke ervaring in een luxueuze setting. Om bij de alliantie te mogen behoren, is het aan bestaande leden (uitsluitend twee- en driesterrenchefs) om voor te dragen. Het was aan leden Jonnie Boer (De Librije) en Jannis Brevet (Inter Scaldis) dat Jarno en Cindy de uitnodiging ontvingen om zich te mogen presenteren, waarop een grondige screening en een bezoek van de commissie volgde. Het allesbeslissende moment waarop ieder detail moet kloppen.

Jarno Eggen: “De organisatie staat bijzonder hoog aangeschreven. Meer dan eens per jaar reisden Cindy en ik ter inspiratie af naar leden van deze prachtige club, ‘de grote chefs’, die we nu onze collega’s mogen noemen. Dit is een onbeschrijfelijke eer die nog even moet landen.

De Groene Lantaarn is het podium, waar wij onze visie op de gastronomie presenteren door traditie, ambacht en kwaliteit in al haar facetten te eren. Wij jagen een puur en eerlijk verhaal na, dat gepaard gaat met de hoogst mogelijke service. Dit zijn belangrijke criteria voor deze organisatie die staat voor kwaliteit, service en continuïteit in extraordinaire belevingen.”

 

De Groene Lantaarn is het derde Nederlandse restaurant dat het embleem van de club, ontworpen door kunstenaar Jean Cocteau, aan de gevel mag hangen.

“Het monteren van de rood, wit, blauwe haan zal zonder twijfel kippenvel opleveren.”

Comments


bottom of page