top of page

De Orient Express lanceert in 2026 een luxe zeiljacht

140 jaar na de lancering van zijn treinen heeft de Orient Express de toekomst van zijn nalatenschap onthuld: de Orient Express Silenseas. De aankondiging van het schip markeert een belangrijke ontwikkeling in de eersteklas reisindustrie in een tijd waarin de populariteit van cruises ongekend hoog is.

In het project werken de Franse scheepsbouwers Chantiers de l'Atlantique en Accor samen om een uniek schip te creëren, aangedreven door een revolutionair windvoortstuwingssysteem van 1500 vierkante meter zeil en een hybride voortstuwingssysteem aangedreven door vloeibaar aardgas.

Routes en interieurs zullen zijn geïnspireerd door de gouden eeuw van de Franse Rivièra, toen dit stuk kustlijn gastheer was voor schrijvers, kunstenaars, royalty's en intellectuelen die werden geïnspireerd door de kusten die ze tegenkwamen.

De 220 meter lange boot krijgt 54 suites van gemiddeld 70 vierkante meter. Het kroonjuweel, en ongetwijfeld de meest gewilde suite, wordt echter de presidentiële suite van 1.215 vierkante meter, compleet met een uitgestrekt privéterras met uitzicht op de golven.

Reizigers kunnen ontspannen naast twee zwembaden, dineren met seizoensgebonden gerechten in twee restaurants en genieten van meesterlijke cocktails in een speakeasy bar.

Comentarii


bottom of page