top of page

Gault&Millau's New Chef on the Block

Op de uitreiking van Gault&Millau werd Restaurant VanOost, dat deel uitmaakt van Pillows Hotel Maurits at the Park, rijkelijk beloond. Het piepjonge fine dining restaurant gelegen in het Amsterdamse Oosterpark behaalde maar liefst een score van 14/20 en 2 koksmutsen. Ook head chef Floris van Straalen viel op, hij werd geselecteerd als één van de drie “New Chefs on the Block”.

Floris van Straalen en het team zijn trots op de behaalde resultaten, welke ze binnen een tijdsbestek van slechts vier maanden gerealiseerd hebben.

VanOost onder toeziend oog van 3-sterrenchef Jannis Brevet

Jannis Brevet, bekend van het 3-sterrenrestaurant Inter Scaldes, heeft sinds januari van dit jaar een adviserende rol binnen de restaurants van de hotelcollectie. VanOost is het eerste restaurant binnen de hotelcollectie waar de befaamde Michelin chef zijn kennis en kunde deelt. Het al behaalde resultaat stemt hem dan ook meer dan positief: “Floris en zijn team hebben al bewezen dat ze mee doen, nu gaan we samen kijken naar het hoogst haalbare. Ik vind het prachtig om zo’n ambitieus jong team te mogen begeleiden na 48 jaar zelf in de keuken te hebben gestaan.” Brevet en zijn team weten bij Inter Scaldes al 15 jaar een Gault Millau score van 19,5/20 hoog te houden.


Over chef Floris van Straalen

Met verschillende leermeesters (waaronder Sergio Hermans en Dennis Kuipers) leerde Floris van Straalen (1990) door te doen en maakte hij zich het koken en ondernemerschap eigen. Floris stond eerder in de keukens van Oud Sluis, Pure C en Vinkeles. VanOost is onder leiding van restaurant manager Fenna Kentie, bekend van RIJKS restaurant.


Over Pillows Maurits at the Park

Op 1 november opende Pillows Hotels haar eerste vijfsterrenhotel: Pillows Maurits at the Park. Het voormalige universiteitsgebouw aan de Mauritskade 61 in Amsterdam ligt letterlijk ín het groene en levendige Oosterpark en beschikt over 88 kamers en over twee restaurants: fine dining restaurant VanOost en Cafe Brasserie Spring.


Comments


bottom of page