top of page

Haagse Botanica trekt Head Chef Bas Hoog aan en zet in op Dutch Cuisine

De ervaren Bas Hoog (voorheen Seinpost*, Le Cirque, Crème Crue en Niven* en Fred**) is door hotel voco The Hague, waar Botanica Kitchen, Garden & Bar onder valt, aangesteld als Head Chef. Met hem aan het roer en een nieuw menu moet Botanica een toprestaurant worden waar groenten en Nederlandse producten centraal staan.

Botanica past naadloos bij Hoogs voorliefde voor groenten. Hoog: “Ik probeer als chef constant te evolueren, innoveren en vernieuwen. Ik kook vanuit gevoel en mijn gerechten ontstaan vaak spontaan. Omdat we de filosofie van Dutch Cuisine aanhouden, bestaat het nieuwe menu bij Botanica voor 80 % uit groenten en 20 % proteïne en werken we zoveel als mogelijk met Nederlandse producten.

Botanica staat onder Hoog voor de Hollandsche keuken, dicht bij de natuur. Hij werkt het liefst met producten uit de Noordzee en het Westland. Zo staat er op de nieuwe kaart een gerecht van langzaam in de schil gegaarde gele biet met een crème van gele wortel en kurkuma en een botersaus met mandarijn en zeewier. Of makreel, gegrild op een robatayaki, een Japanse stenen houtskoolgrill. Geserveerd met een lavasolie-karnemelkvinaigrette, koolrabi en witte aalbessen. En zo dicht bij het strand mag een gerecht met duindoorn niet ontbreken. Hoog gebruikt de besjes in een dessert met gekarameliseerde witte chocolade, yoghurtparfait en gemarineerde pompoen.

Meer info op botanicarestaurant.nl.

Comentários


bottom of page