top of page

Hilton's Hollandse Nieuwe

Elk jaar wordt het bekende invite-only evenement, waar haring wordt gevierd in samenwerking met Jan van As, vol verwachting tegemoet gezien. Het gaat die dag maar om 1 ding en 1 vraag: hoe vet is de haring? Dit jaar vierde het zakelijke haringfeest niet alleen de komst van Hollandse Nieuwe, maar ook de verbinding van de Nederlanders met de zee en het ontdekken van nieuwe manieren om haring te bereiden en eten.

Traditie werd gevierd op een innovatieve manier, met bijzondere gerechten zoals haring escabeche, monte cristo en finissima en natuurlijk ontbrak de klassieke Hollandse haring met ui en augurk niet. Tot 30 september zijn gasten welkom om deze nieuwe interpretaties van haring te proeven op het Garden Terrace en in deHalf Moon Lounge Bar van Hilton Amsterdam.


Ter ere van de Olympische Spelen in Parijs heeft Hilton Amsterdam dit jaar het thema van deze legendarische spelen omarmd voor het haringfeest. Langeafstands- en marathonzwemmer Maarten van der Weijden speelde dit jaar een speciale rol tijdens het haringfeest. De Olympische sportman overhandigde het eerste vaatje haring, die hij al zwemmend naar het hotel bracht. Hilton Amsterdam en Jan van As doneren gezamenlijk aan de Maarten van der Weijden Foundation, de stichting van Maarten die onderzoek naar kanker financiert.

 

Comments


bottom of page