top of page

IWC's Big Pilot's Watch Perpetual Calendar TOP GUN Lake Tahoe

IWC Schaffhausen vult de "Colors of TOP GUN" collectie aan met de Big Pilot's Watch Perpetual Calendar TOP GUN Lake Tahoe. Het nieuwe model heeft een witte keramische kast van 46,5 millimeter, een zwarte wijzerplaat en wijzers met witte Super-LumiNova®.

Het horloge bezit de eeuwigdurende kalendercomplicatie. Deze werd in de jaren 80 ontwikkeld door Kurt Klaus en is sindsdien meerdere keren verbeterd op mechanisch en functioneel gebied. De complexe mechaniek herkent automatisch de verschillende lengtes van de maanden en schrikkeljaren en hoeft tot 2100 niet handmatig te worden bijgesteld. De gepatenteerde, dubbele maanfaseweergave toont de maan gezien vanuit het noordelijk en zuidelijk halfrond.

Dankzij een speciale reductionistische tandwieltrein is deze zó nauwkeurig dat hij na 577,5 jaar slechts één dag afwijkt. De kalendermodule wordt via een enkele, nachtelijke schakelimpuls aangedreven door het IWC vervaardigde kaliber 52615, met een Pellaton opwindsysteem en een gangreserve van 7 dagen. Het uurwerk kan worden bewonderd door een transparante saffierglazen achterzijde. Prijs €43.700.


Comments


bottom of page