top of page

Meesterwerken Love Stories tentoonstelling

De sensationele tentoonstelling Love Stories – Liefde, passie & tragedie brengt enkele van de dierbaarste meesterwerken uit de Londense National Portrait Gallery bij elkaar. Zelden op zo grote schaal buiten de Londense galerij vertoond. Deze Europese première in de Hermitage Amsterdam biedt ruim honderd portretten over de liefde in al haar verschijningsvormen.

Samen schetsen ze een ontroerend beeld van de invloed die liefde en verlangen door de eeuwen heen op de portretkunst hebben gehad – van de late zestiende eeuw tot nu. De tentoonstelling wordt verrijkt met Nederlandse portretten, geselecteerd in samenwerking met conservatoren van de Dutch National Portrait Gallery. De tentoonstelling zal te zien tot en met zondag 8 januari 2023.


Love Stories is een unieke ontmoeting met spraakmakende stellen als Oscar Wilde en Lord Alfred Douglas, Connie Palmen en Ischa Meijer, John Lennon en Yoko Ono, David en Victoria Beckham, prins Charles en prinses Diana en Johan en Danny Cruijff. Bezoekers staan oog in oog met enkele van de beroemdste muzen uit de geschiedenis: van Ellen Terry tot Audrey Hepburn, van Mathilde Willink tot Naomi Campbell. De reikwijdte van de portretten in de tentoonstelling gaat van zestiende-eeuwse schilderijen tot hedendaagse fotografie, van de hand van legendarische kunstenaars als Anthony van Dyck (1599–1641), Ferdinand Bol (1616–1680), Angelica Kauffmann (1741–1807), Carel Willink (1900–1983), Lee Miller (1907–1977), David Hockney (1937) en Koos Breukel (1962).

Love Stories is een samenwerking van de National Portrait Gallery in Londen, de Hermitage Amsterdam en de Dutch National Portrait Gallery en markeert de heropening van het tentoonstellings-seizoen in de Hermitage, als onderdeel van een reeks internationale samenwerkingen.


Comentarios


bottom of page