top of page

Nieuw Caribisch restaurant opent haar deuren in Amsterdam

Nu de horeca weer verder open gaat vanaf 26 juni is het tijd voor The College Hotel in Amsterdam om haar nieuwe restaurant Mondi Caribbean Cuisine Restaurant & Terrace groots aan te kondigen. Gerenommeerde hospitality ondernemers Gunay Uslu, Mariska Nunes en Masterchef Justin Niessen brengen in dit nieuwe concept hun passie voor de Caraïben en in het bijzonder Curaçao samen. Met Mondi brengen ze een ‘Caribbean dining experience’ naar de hoofdstad. In een tropische interieur geniet je van fine shared dining waarbij de Caribische keuken en cultuur centraal staat. Het interieur is ontworpen door Martijn de Goede.


De keuken van restaurant Mondi Caribbean Cuisine is het domein van chefkok Justin Niessen. Hij neemt zijn gasten mee op een culinaire reis. Niet alleen de met liefde en zorg bereide gerechten verrassen, maar ook de sfeervolle tropische setting binnen én buiten op het loungeterras prikkelen de zintuigen. Niessen: “De tropische sfeer van Mondi laat mijn gasten even ontsnappen uit het drukke stadsleven. Mijn gerechten presenteren een onvergetelijke culinaire reis door de Caraïben. Zie het als een minivakantie waarbij je in de watten gelegd wordt. Niet voor niets heb ik gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Restaurant Mondi Caribbean Cuisine biedt de chefkok ook het podium om zichzelf te zijn. Door steeds opnieuw innovatieve creaties met uitdagende en verrassende smaken te combineren met als basis, de gerechten vanuit zijn Caribische roots. Daarnaast maken Swingende Latin muziek, Dj’s, live performances en Amsterdamse talenten in opleiding met hun zang- en dansoptredens, de culinaire reis compleet.

Het idee om een Caribisch restaurant te starten in The College hotel komt uit de koker van Mariska Nunes, Managing Director van Corendon Hotels & Resorts. Door de achtergrond van Development Director, Gunay Uslu, als cultuurhistoricus en ontwikkelaar van horeca concepten zijn kunstenaars, designers en architecten vroeg betrokken in de ontwikkelingsfase van Mondi Caribbean Cuisine. Daarnaast waren ook musea, galeries en culinaire experts onderdeel van het maakproces. Interieurontwerper Martijn de Goede heeft zowel in materialen als in kleur- en patroongebruik de sfeer van de Mondi Caribbean Cuisine weten te vertalen in het interieur. Natuurtinten worden afgewisseld door designpanelen met botanische prints. Aan de wanden prijkt kunst van de eilanden en grote exotische planten en palmen maken het vakantiegevoel compleet.


Door de samenwerking met Caribische en Nederlandse kunstenaars heeft kunst in Mondi ook een centrale plek, waarbij creativiteit voorop staat. Zo heeft de bar van The College Hotel ook de functie van kunstgalerie en is het een podium voor jonge Amsterdamse talenten. The College Social Club verbindt creatieve eigenzinnige geesten die liefde voor Amsterdam voelen. In alle projecten van Uslu krijgen kunst, cultuur en geschiedenis een prominente plek. Bovendien wil ze een boodschap overbrengen, iets verankeren bij de gasten. Volgens haar krijgt een hotel of een restaurant pas echt een ziel als de omgeving en creatieven betrokken zijn. ‘’Ontdekken van nieuwe werelden, ontmoetingen met andere culturen, het proeven van nieuwe smaken en het ruiken van andere geuren is voeding voor onze geest en basis voor geluk, vreugde en verbinding,’’ aldus Uslu.

Comments


bottom of page