top of page

Nieuw mediterraan restaurant BARBOUNIA in Conservatorium Hotel o.l.v. van chef Schilo van Coevorden

Het restaurant haalt zijn inspiratie uit drie befaamde culinaire culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland. En om het regionale gevoel compleet te maken komen ook de omliggende culturen op subtiele wijze aan bod. Gevestigd in het Amsterdamse Conservatorium Hotel, midden in het Museumkwartier - het luxueuze en culturele hart van de stad - biedt BARBOUNIA een unieke setting. Met zijn glazen plafond en aangrenzend terras is het een aanwinst voor Amsterdam.

Chef Schilo van Coevorden omringt zich in de keuken met een team van chefs uit het mediterrane gebied - chefs uit Italië en Griekenland. Zij brengen een hommage aan het zomerse mediterrane vakantiegevoel in de sfeer van la dolce vita. De Griekse naam BARBOUNIA is een eerbetoon aan een delicate vis uit de Middellandse Zee-regio: de rode mul. Met BARBOUNIA brengt Chef Schilo van Coevoerden de mediterrane zon naar het Conservatorium Hotel. "BARBOUNIA is mijn ode aan zonovergoten mediterrane vakanties. Na 13 jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren, iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken." Het resultaat van Schilo's droom is een unieke eetervaring die zowel de locals als internationale gasten aanspreekt. "We willen dat BARBOUNIA een plek is waar gasten de zon kunnen proeven, zien en voelen," zegt Schilo van Coevorden.

 


bottom of page